Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Virtualni zagrljaj
  • 27.08.2021. 18:00

Opet ovce? Ovoga puta ispisale su poslednji pozdrav u obliku srca

Kada Ben Džekson nije mogao da prisustvuje sahrani svoje tetke, odlučio je da joj oda počast na poseban način. Ovce su bile od velike pomoći.

Foto: Depositphotos/dewald@dewaldkirsten (ilustracija)
  • 187
  • 52
  • 0

Ovce i umetničko delo zvuči kao oksimoron? Ove mirne životinje postale su poput boje koju umetnik uz pomoć kičice, u današnje vreme - drona, slike posebne predstave kojima se dive ljudi širom sveta. 

Najnovije takvo delo snimljeno je u Australiji, u Novom Južnom Velsu. Kada Ben Džekson nije mogao da prisustvuje sahrani svoje tetke, odlučio je da joj oda počast na poseban način, piše abc.net

Ovaj uzgajivač ovaca već pete generacije nije mogao da otputuje u Brizbejn gde je sahranjena njegova tetka, a sve zbog strogih epidemioloških mera koje su na snazi na čitavom kontinentu. 

Ona je za života volela da bude na porodičnoj farmi, priča njen nećak. Stoga je osmislio jedinstvenu, poslednju poruku ili, kako je on naziva, virtualni zagrljaj

Na pašnjak je prosuo hranu, ali u obliku srca. Vinuo je svoj dron iznad pašnjaka, a onda pustio ovce da učine ostalo. Vrlo brzo su se rasporedile uz liniju i tako oblikovale srce vidljivo iz vazduha. 

Video je podelio na svom tviter profilu, a do sada ga je pogledalo gotovo 700.000 pratilaca. 

Ovo nije prvi put da ovaj australijski farmer koristi svoju stoku za slanje poruke. Za vreme suše u 2018. godine bio je vrlo potišten zbog situacije koja je snašla njegovu zemlju. Tada je kupio bespilotnu letelicu i počeo je da se igra sa postavljanjem hrane i ovcama koje idu na nju. 

Pre samo nedelju dana objavili smo i tekst o snimku izraelskog fotografa Liora Patela. On je tokom sedam meseci snimao stado ovaca, a onda je u samo jednom danu, nakon što je video objavio na fejsbuku, postao svetski popularan. 

Stado ovaca snimljeno dronom postalo hit na internetu

Ako imate ovce, možda je ovo pravi trenutak za ulaganje u tehnologiju bespilotnih letelica. 


Tagovi

Dronovi Bespilotne letelice Dron i ovce Virtualni zagrljaj Poslednji pozdrav Ben Džekson


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.