Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Igla u voću
  • 19.11.2018. 20:00

Otkriveno ko je podmetao igle u jagode - uhapšena pedesetogodišnja žena

U Kvinslendu, gde je industrija jagoda "teška" 130 miliona dolara godišnje, Vlada je zbog nemilih događaja obećala milion dolara podrške pogođenim poljoprivrednicima.

Foto: Pixabay/piviso
  • 205
  • 10
  • 0

Vest o iglama zabodenim u jagode, koja nas je užasnula u septembru, dobila je svoj epilog. Naime, nakon kompleksne i opsežne istrage, u Kvinslendu (Queensland), u Australiji, uhapšena je 50-ogodišnja žena, za koju se sumnja da je podmetala igle u jagode. 

Podsetimo, u Australiji su poljoprivrednici doživeli ogromne gubitke zbog pojave igala zabodenih u jagode, ali i drugo voće. Potrošači su bili u panici, prestali su da kupuju voće. Australijanski Parlament u septembru je zbog ovih događaja promptno usvojio predlog zakona o kazni zatvorom do 15 godina za počinioce. 

Bacaju rod zbog igala zabodenih u voće - počiniocima 15 godina zatvora!

Tada je zabeleženo preko 100 prijava o iglama u jagodama. Prvi slučaj je zabeležen u Kvinslendu, gde je osoba koja je konzumirala jagode završila u bolnici sa bolovima u stomaku. 

U Kvinslendu, gde je industrija jagoda "teška" 130 miliona dolara godišnje, Vlada je zbog ovih nemilih događaja obećala milion dolara podrške pogođenim poljoprivrednicima. Ponudili su i nagradu od 100.000 dolara za informacije o mogućem počiniocu, a upravo je to dovelo do hapšenja 50-ogodišnje žene, čije ime nije poznato medijima, navodi BBC.  


Tagovi

Igla u voću Australija Počinilac Zatvor Jagode


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.