Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PKB
  • 15.10.2020. 10:00

Penzioneri PKB-a, umesto 11,8 dobiće 2,5 miliona evra i to odlukom države

Ovde nije reč o nalogu suda niti o poravnanju, već o odluci vlasti proistekloj nakon razgovora sa članovima udruženja "Rit", čijih će 1.871 penzioner imati pomoć. U zavisnosti od vremena provedenog u kompaniji, biće im isplaćeno od 300 do 1.500 evra.

Foto: Bigstock/Flipper1971 (ilustracija)
  • 364
  • 17
  • 0

Umesto 11,8 milona koliko su tražili u sudskom sporu, bivši radnici i penzioneri PKB mogli bi do 15. novembra od države da dobiju pomoć u iznosu od 2,5 miliona evra, prenosi FoNet.

Ovde nije reč o nalogu suda niti o poravnanju, već o odluci vlasti proistekloj nakon razgovora sa članovima Udruženja "Rit", koje okuplja oko 3.000 članova, po kojoj pravo na pomoć će imati 1.871 penzioner. U zavisnosti od vremena provedenog u kompaniji, biće im isplaćeno od 300 do 1.500 evra, saznaje Blic.

Nema zakonskog rešenja za dodelu akcija bivšim radnicima PKB-a?

Podsetimo, delegacija Udruženja penzionera i bivših radnika Poljoprivredne korporacije "Beograd" zatražila je tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u julu ove godine isplatu naknade na ime akcija koje nisu dobili zbog, kako kažu, nezakonite promene statusa tog preduzeća.

Samo penzioneri dobijaju pomoć

Predsednik Srbije im je rekao da ne postoji odgovarajuće zakonsko rešenje kako bi im se dodelile akcije, ali je njihov utisak tada bio da je spreman da se "iznađe način kako bi se problem uspešno rešio".

Bivši radnici i penzioneri PKB-a saslušani u policiji

Udruženje je Vladi dostavilo spisak svojih članova od 2.564 ljudi, među kojima njih 1.871 ima pravo na pomoć i to samo ako su penzioneri.

"Visina iznosa zavisi od dužine radnog staža u PKB, pa će oni koji su tamo proveli do 15 godina dobiti 300 evra pomoći. U drugoj kategoriji su oni koji imaju od 16 do 30 godina radnog staža, kojima će biti isplaćeno 700 evra dok će oni penzioneri koji su proveli više od 31 godine dobiti od države pomoć od 1.500 evra. Treba da se zna da porodice preminulih članova udruženja nemaju pravo na novčanu pomoć", stoji u obaveštenju Blicu Upravnog odbora udruženja "Rit".


Tagovi

PKB Radnici Država Udruženje Rit Odluka Vlasti Isplata pomoći Penzioneri


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...