Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 20.05.2020. 13:30

Bivši radnici i penzioneri PKB-a saslušani u policiji

Nakon pokušaja bivših radnika Poljoprivrednog kombinata Beograd da blokiraju ulaze u upravnu zgradu, uručeni su i pozivi za saslušanje u policiji.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 829
  • 41
  • 0

Predsednik Udruženja bivših radnika i penzionera PKB korporacije Milinko Miladinović rekao je da je saslušan u policiji po hitnom pozivu. Poziv za saslušanje uručen mu je prilikom pokušaja bivših radnika PKB-a da blokiraju ulaze u upravnu zgradu te firme u Padinskoj Skeli u znak nezadovoljstva što država odbija da im isplati nadoknadu za akcije, piše list Politika.

"Policija je napisala prijave, optužujući nas da smo zaustavili saobraćaj na zrenjaninskom putu, nedaleko od upravne zgrade PKB, što nije istina, jer je saobraćaj blokirala policija koja nam nije dozvolila da priđemo zgradi PKB-a", rekao je Miladinović za ovaj list.

Prema njegovim rečima, policija je pisala prijave i za ostale učesnike protesta.

Isključeni iz prava na akcije

Kako dalje piše Danas, a prenosi Beta, bivši radnici i penzioneri tužili su državu i u toku je sudski spor, ali se usporeno odvija i do sada je promenjeno troje sudija.

Bivši radnici i penzioneri PKB-a planiraju još jedan protest

PKB korporacija bila je društveno preduzeće, ali je raznim pravnim aktima pretvorena u državno preduzeće, a radnici su isključeni iz prava na akcije. Oni su pre toga isključeni takođe i iz prava na besplatne akcije koje su dobili svi građani, jer je računato da će ih dobiti u firmi u kojoj su zaposleni.

Kako smo ranije pisali, predstavnici Ministarstva privrede potpisali su u oktobru 2018. godine sa kompanijom Al Dahra iz Iriga ugovor o prodaji imovine Poljoprivredne korporacije Beograd, PKB-a, za 105 miliona evra. Ta prodaja u javnosti izazvala je kontroverze.

IPARD i prodaja PKB-a i IMT-a obeležili 2018.

Deo imovine je prodat, ali je preostalo oko 11.000 hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, čiji deo radnici sada potražuju i to u vrednosti od oko 11 miliona evra.


Tagovi

Bivši radnici Penzioneri Protest PKB Poljoprivredni kombinat Beograd Milinko Miladinović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...