Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni inkubator za mlade na selu
  • 30.06.2017. 08:00

Plastenici za mlade poljoprivrednike

Troje mladih poljoprivrednika iz Novog Bečeja u naredne dve godine uzgajaće poljoprivredne kulture u plastenicima na periferiji Kumana, zahvaljujući projektu "Poljoprivredni inkubator za mlade na selu".

Foto: Omladinski klub Novi Bečej
  • 1.321
  • 65
  • 0

Mladi poljoprivrednici Livija Perić, Duško Matić i Stefan Varadinac potpisali su ugovore sa predstavnicima Opštine Novi Bečej. Ona je u projektu učestvovala sa milion dinara. Sredstva su utrošena uređenje lokacija, pripremu zemljišta, dovođenje vode, izgradnju toaleta i ograde. Plastenike je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Matić, koji je prošao i obuku tokom ovog projekta, kaže da je veoma zahvalan na ukazanoj šansi:

"Radio sam ovakav posao kao radnik jednom drugom gazdi. Video sam da je isplativo, ali ljudi ne smeju da se upuste u ovaj posao sami. Ja sam rešio da pokušam da gajim paradajz i salatu tokom cele godine".

Projekat je realizovan u partnerstvu Omladinskog kluba Novog Bečeja sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj - Banat i finansiran sredstvima Ministarstva omladine i sporta. Ukupna vrednost projekta je 2.916.700,00 dinara.

Branko Svilengaćin, zamenik predsednika Opštine, rekao je da je ovo šansa da se ulože rad, znanje i iskustvo i da se samostalno zasnuje proizvodnja. Kristijan Lukić, koordinator projekta, slaže se sa ovom tvrdnjom i dodaje:

"Pored kompletne infrastrukture, obezbeđen je i sadni material za korisnike inkubatora. Paradajz je već zasađen u plastenike i sad preostaje da pratimo rad mladih".

Potpisani ugovori sa troje mladih poljoprivrednika

Foto: Omladinski klub Novi Bečej


Tagovi

Kristijan Lukić Branko Svilengaćin Duško Matić Novi Bečej Omladinski klub Plastenici


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!