• Krivična prijava
  • 21.07.2021. 11:00

Podneta prijava protiv farme "Stočar" zbog pomora ribe u Kolubari

Konstatovano je da je voda u Kolubari, nizvodno od kanala bila crne boje i sa jakim mirisom stočne osoke.

Foto: Sanja Dovečer
  • 260
  • 13
  • 0

Zbog krivičnog dela zagađenja životne sredine, policija u Mionici je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv farme "Stočar" koja je proteklog vikenda ispustila veliku količinu fekalne vode u Kolubaru. Tom prilikom uginulo je više stotina kilograma ribe

U izveštaju vodoprivredne inspekcije navedeno je da je prilikom uviđaja utvrđeno da su otpadne vode iz sabirnog bazena farme, ispuštane u kanal koji vodi direktno u reku Kolubaru. Naloženo je da se sa ispuštanjem odmah prekine, a konstatovano je da je voda u toj reci nizvodno od kanala bila crne boje i sa jakim mirisom stočne osoke koja potiče iz kanala. 

Kako je saopšteno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici, preduzete su sve neophodne radnje koje će doprineti da se u što kraćem roku pribave dokazi kako bi se ukazalo na činjenično stanje i da li postoji krivična odgovornost prijavljenog ili nekog drugog lica. 
 
Inače, do pomora ribe u Kolubari došlo je proteklog vikenda u delu reke između sela Divci i Mlađevo. Ribočuvarska služba odmah je alarmirala policiju, tužilaštvo, inspekcijske organe Agencije za zaštitu životne sredine i vodoprivrednu inspekciju.

 

Autor: Sanja Dovečer
 


Tagovi

Zagađenje Kolubare Zagađenje životne sredine Krivična prijava Pomor ribe Uginula riba Otpadna voda Stočna osoka

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priprema kabaste stočne hrane je u toku. Suša će svakako uticati na smanjenje količine silaže po jedinici površine, pa se već sad traže alternativna rešenja.