Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 25.09.2019. 15:00
  • Moravički okrug, Gornji Milanovac

Poljoprivrednici "narodnjacima" teraju sa njiva divlje svinje!

Dvojica dovitljivih poljoprivrednika iz okoline Gornjeg Milanovca svoje njive od čopora divljih svinja brane tako što puštaju narodnu muziku.

Foto: Bigstockphoto/Huan
  • 281
  • 12
  • 0

Mnogi domaćini u selima iznad Gornjeg Milanovca odustali su od sejanja kukuruza, jer ne uspevaju da ga odbrane od sve brojnijih čopora divljih svinja. Međutim, Slobodan Jevtović (51) i Milovan Đurđević (55) iz Krive Reke došli su do neverovatne i neobične ideje - svoje njive od čopora divljih svinja brane tako što puštaju narodnu muziku!

Svaki od njih je postavio radio-prijemnik i zvučnik uz svoju njivu i zaštitio ih od kiše. Radio-prijemnici su spojeni na akumulatore. U slučaju nekih nepredvidivih tehničkih problema foto-ćelije pale lampe, radio i sijalice. Izume primenjuju od proletos. 

Topovima brane letinu od divljih svinja

Naime radio svira čitavu noć, jer upravo tada divlje svinje napadaju kukuruzišta. Dok noću i ujutru njihovi izumi trešte od "pevaljki" ili grlatih govornika, divlje svinje beže glavom bez obzira, prenose Večernje novosti. 

Predveče ih pali Milovanova majka Miroslava, a ugasi ih kad se razdani. 

Ovaj izum je svakako dobrodošao, kada se ima u vidu i to da u tom predelu nažalost, više nema mnogo žitelja. Pod Miličića visom živi četvoročlana porodica Ilić, dok u ostalim zaseocima nema mnogo ljudi, da bi ih se divlje svinje bojale.

Ova dva dovitljiva poljoprivrednika planiraju, kažu naredne godine da naprave još naprednije uređaje za rasterivanje štetočina. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Divlje svinje Radio Narodna muzika Slobodan Jevtović Milovan Đurđević


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.