Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena suncokreta
  • 27.08.2018. 18:00

Požarevac: Protest zbog niske cene suncokreta

Poljoprivrednici iz udruženja "Stig" najavljuju radikalizaciju protesta, ukoliko u petak ne pronađu rešenje sa ministrom Nedimovićem.

Foto: N1
  • 934
  • 46
  • 0

Poljoprivrednici iz udruženja "Stig" jutros su protestnom vožnom u Požarevcu iskazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokreta, koja iznosi 28 dinara, dok je prošle godine bila 38 dinara. Oni su se provozali kroz centar grada do glavnog puta za Beograd. Zahtevaju da se cena poveća na 35 dinara, jer je tolika u okruženju.

NAPS: Cena suncokreta ispod 35 dinara nije realna!

"Smatramo da su poljoprivrednici ugroženi i opljačkani od strane Ministarstva trgovine i uljara koji drže monopol nad tom kulturom", rekao je za N1 predsednik udruženja Ivan Vučković. Dodao je da je problem u tome što poljoprivrednici, nakon žetve, ne mogu da zadrže suncokret u svojim ambarima, nego moraju odmah da ga predaju uljarama, pošto brzo propada. Kako navodi, tada ih uljari ucenjuju.

Protest je trajao od 7:30 do 11 sati, a protekao je bez incidenata. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pozvao je poljoprivrednike da u petak dođu na razgovore, kako bi se pronašlo rešenje. Ukoliko ga ne bude, iz udruženja najavljuju radikalizaciju protesta. 

Kako je izgledao protest, pogledajte na Fejsbuk stranici Agrokluba.


Izvori

N1 Srbija


Tagovi

Protest Cena suncokreta Požarevac Branislav Nedimović Ivan Vučković Stig


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!