Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 17.11.2023. 09:40

Preko 20 blokiranih mesta, kiša možda promeni satnicu

Satnica za svako blokirano mesto je drugačija, a za neka kiša možda promeni planove. Ali, dok pada, čeka se odgovor Vlade.

Foto: Mileta Slankamenac
  • 1.215
  • 114
  • 1

Poljoprivrednici ulaze u peti dan protesta. Proizvođačima okupljeni iz četiri udruženja koja predvode blokade, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac, pridružuje se još kolega.

Za sada blokade su u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Aradcu, Somboru, Zrenjaninu, Staroj Pazovi, Požarevcu, Čenti, Gložanu, Rači (kragujevačkoj), Čelarevu, Dolovu, Bavaništu, Kuzminu, Tovariševu, Baču, Brestovcu, Bačkom Petrovcu, Pivnicama, Srpskoj Crnji, Banatskom Novom Selu i Vršcu.

"U planu nam je blokada prilaza auto-putu kod Kaćke petlje od 11 do 14h, ali će to možda zbog kiše biti pomereno ili ćemo ostati ispred Rafinerije. Sada baš pljušti", kaže Goran Filipović iz Kisača koji se nalazi trenutno ispred novosadske rafinerije, gde sa svojim kolegama očekuje odgovor Vlade na njihov meil.

Vlada jeste tehnička, ali za zahteve poljoprivrednika potrebna je politička volja

"Oni su nama napisali, šta su uradili, mi smo njima odgovorili da sprovedu potpisano, pa onda možemo pregovarati dalje."

Parkirani traktori kod Čelareva

Poljoprivrednici Vršca su se danas pridružili kolegama koji demonstriraju.

"Blokiran je most u Vlajkovcu, put Beograd - Temišvar. Ima nas preko 40 traktora i stiže još. Do 10h blokiramo, pa ćemo pustiti ljude koji čekaju i onda ćemo na dva sata blokirati", rekao je za naš medij Bogdan Stojanov iz Vršca. 

Poljoprivrednici dobijali preteće pozive: "Doći ću sutra i bagerom ću preći preko tebe!"

Broj traktora se pojačava i u Kikindi. Juče je bilo dvadesetak traktora iz okolnih kikindskih sela, a danas stiže pojačanje iz Bašaida.

Bavanište od jutros

"Krećemo da se skupljamo u 10:30, da bi u 11h bila prva blokada od sat vremena, pa pola sata puštanje, pa će takva biti dinamika do večernjih sati. Svi ćemo biti koncentrisani kod kružnog toka, na putu Kikinda - Bašaid kod kružnog prelaza", javio nam je Radomir Krnić iz severobanatskog grada.

Satnica blokade u svakom mestu je drugačija i zavisi od dogovora poljoprivrednika i vremenskih uslova.


Tagovi

Protest Blokada Goran Filipović Bogdan Stojanov Radomir Krnić Blokirani putevi Satnica blokade Vlada Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...