Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest upozorenja
  • 05.04.2023. 12:50
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Bavanište

Protest: Realizacija kredita, isplata subvencija po hektaru po prijavi, pšenica 28 dinara...

Tražili smo sastanak sa ministarkom, međutim ona nema termin da nas primi, kaže da je zauzeta puno ovih dana. Mi ćemo nastaviti sa aktivnostima sa kojima smo počeli, rekao je Jovica Jakšić ispred NAPS-a navodeći da je Bavanište samo početak, te da će se blokade nastaviti u drugim opštinama Srbije.

Foto: Jovica Jakšić
  • 9.358
  • 552
  • 0

Danas (5.4.) je oko 30 traktorista i drugih okupljenih ispred Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) blokiralo magistralni put Smederevo Pančevo kod Bavaništa izražavajući svoje nezadovoljstvo povodom stanja u agraru Srbije.

"Ovo je bio protest upozorenja kako bi ukazali na sve ono što se dešava u agraru Srbije. Iz Ministarstva poljoprivrede, posle protesta, razgovarali smo sa šefom kabineta Nenadom Dolovcem i rečeno je razgovarano sa poslovnim bankama i da će krenuti realizacija subvencionisanih poljoprivrednih kredita, subvencije po hektaru krenuće sa prijavama od 7. aprila i isplaćivaće se kako se ko prijavi. Takođe, rečeno je da je Ministarstvo dalo predlog Vladi da se pšenica plati 28 dinara + PDV za sve poljoprivrednike koju će kupiti Robne rezerve - ovlašćeni skladištari", otkrio je za Agroklub predsednik Udruženja Jovica Jakšić.

"Tražili smo sastanak sa ministarkom, međutim ona nema termin da nas primi, kaže da je zauzeta puno ovih dana. Mi ćemo nastaviti sa aktivnostima sa kojima smo počeli", rekao je Jakšić navodeći da je Bavanište samo početak, te da će se blokade nastaviti u drugim opštinama Srbije.


Tagovi

Protest Blokada Jovica Jakšić Bavanište Nenad Dolovac Cena pšenice Poljoprivredni krediti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...