Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 12.05.2023. 09:00

Protest stočara se otkazuje, novi razgovori - 18. maja?

Predsednik države Aleksandar Vučić, iako se očekivalo, nije učestvovao u razgovoru sa stočarima, ali im je obećano da će ih primiti sledeće nedelje - 18. maja.

Foto: Momčilo Karan
  • 140
  • 11
  • 0

Predsednik Uduženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga Goran Vasić rekao je sinoć (11.5.) da su u razgovoru u Predsedništvu sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i šefom kabineta predsednika države Ivicom Kojićem saopštili zahteve, a da predsednik države Aleksandar Vučić, iako se očekivalo, nije u njima učestvovao, ali im je obećano da će ih primiti sledeće nedelje - 18. maja, piše Beta.

Predsednik Udruženja Goran Vasić je rekao da su zahtevi stočara da se uvede prelevman na uvoz sireva iz EU i da se ograniče trgovačke marže na mleko i mlečne proizvode, na najviše 20 odsto.

Stočari najavili protest za petak - traže razgovor sa predsednikom države

"Tražili smo da se lično Vučić zauzme kod Evropske komisije i traži dozvolu da se uvedu prelevmani na sireve od 300 dinara po kilogramu, inače će našu mlekarsku industriju nekontrolisni uvoz mleka i sireva po damping cenama od 2,5 evra po kilogramu potpuno uništiti", rekao je Vasić, posle razgovora koji su trajali četiri sata.

Put za Brisel

Kako je za Agroklub rekao Milija Palamarević ispred ovog Udruženja, današnji protest se otkazuje, a čeka naredni sastanak.

"Obećanje je bilo da će lično predsednik da ide za Brisel da pregovara za prelevmane i narednog četvrtka će nas primiti u pola 9. Konsultovali smo se sa proizvođačima i odgovorili da nećemo izaći na protest, nego ćemo sačekati da se ispuni obećanje, a ne da bude samo obmana", rekao je Palamarević za naš portal.


Tagovi

Protest Razgovor Udruženje proizvođača mleka Goran Vasić Milija Palamarević Prosipanje mleka Aleksandar Vučić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...