Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 11.05.2023. 13:30

Stočari najavili protest za petak - traže razgovor sa predsednikom države

Protest će početi sutra u 14 sati.

Foto: Momčilo Karan (ilustracija)
  • 143
  • 40
  • 0

Stočari u mlečnom i tovnom govedarstvu u Srbiji najavili su da će zbog problema u poljoprivredi i otkazivanja otkupa mleka pojedinih mlekara, protestovati 12. maja u Beogradu ispred Predsedništva sa zahtevom da razgovaraju sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, piše Beta.

Protest će početi sutra u 14 sati. Više mlekara u Srbiji je otkazalo otkup mleka. Među njima je i kompanija Imlek koja je saopštila da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekolicinu farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija. 

Protest stočara se odlaže, sastanak sa presednikom Srbije nakon praznika

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga Goran Vasić rekao je za Betu da su pojedine mlekare otkazale otkup mleka od proizvođača u okolini Uba i da su molbama uspeli da za deo njih ugovore otkup kod Zlatiborske mlekare, da ga ne bi svi prosuli.

"Tražimo isključivo razgovor sa Vučićem člija je reč poslednja, jer vedri i oblači. Dosadašnji pregovori sa prestavnicima Ministarstva poljoprivrede nisu urodili plodom, tamo nema stručnih ljudi za mlekarstvo", rekao je Vasić za ovu agenciju.

Podsetimo da je sastanak sa predsednikom Srbije već ranije tražen, ali je odložen zbog vaskršnjih praznika.


Tagovi

Protest Stočari Mlečno govedarstvo Otkazan otkup mleka Aleksandar Vučić Goran Vasić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...