Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 16.08.2022. 14:40
  • Šumadijski okrug, Batočina

Ratari Šumadije: Odgovor Vlade do 15h ili idemo traktorima za Beograd

Ukoliko ne odgovore na naše zahteve koji su sinoć ostali na njihovom stolu nakon sastanka, mi ćemo najverovatnije krenuti za Beograd traktorima po odgovor ili na pregovore, pa da tamo rešavamo problem, kaže Milošević za naš portal.

Foto: Milan Milošević
  • 1.194
  • 1.792
  • 0

Na pitanje autorke "kakvo je stanje", Milan Milošević ispred šumadijskih ratara koji protestuju odgovorio je - ne može bolje da bude.

"Oni sede u kancelarijama, hlade se klimama, a mi sedimo na suncu i u našim vrelim traktorima", dočarao nam je Milošević atmosferu sa blokade.

Podsetimo, jedan od predloga Vlade jeste cena od 73 dinara za suncokret po kilogramu, pod uslovom da se oni koji je dobiju sledeće godine odreknu premije za mleko. Takođe, "nude" premiju za mleko, ali u tom slučaju ne i subvencionisano gorivo.

Vojvođani dosledni u svojim zahtevima, Šumadinci neće potpisati Vladinu ponudu?

"Mi imamo na primer 12 deteta, a oni 10 bombona i dva deteta mora da ostanu bez bombona. Moraće ili da pretope te bombone, da podele 12 svima, ili da zadovolje sve sa još te dve da bude svima lepo. Odnosno, ako nam ispune uslov suncokreta, uzeće nam naftu, ako nam daju naftu, onda će zakinuti mlekare", kako kaže, pokušao je Milošević, da objasni prostim rečima.

"Ne želimo sutra niko sa nama da ispira usta i želimo da svi budu zadovoljni. Smatram da je to izvodljivo i jedino realno. Mi smo ovde jedinstveni, bez obzira što je malo stočara, i oni se bore za goli život."

Kaže naš sagovornik, ratari će pristati i da se od svih zahteva "umanji po malo", ali da svi uslovi budu ispunjeni.  

Šumadijski "ustanak"

Na sada ovakvu ponudu proizvođača, čeka se odgovor Vlade do 15h

"Ukoliko ne odgovore na naše zahteve koji su sinoć ostali na njihovom stolu nakon sastanka, mi ćemo najverovatnije krenuti za Beograd traktorima po odgovor ili na pregovore, pa da tamo rešavamo problem", kaže Milošević za naš portal.

Kolona i kombinirka spremne

Na pitanje, šta ako bude sprečen njihov ulazak u prestonicu, naš sagovornik je odgovorio da su spremni na tu vrstu prepreke.

"Sa nama će u koloni da ide jedna kombinirka mašina koja će biti u mogućnosti da obezbedi alternativne pravce ili da zaobiđe njihove prepreke, tažićemo i druge puteve. Trudićemo se svim silama i snagama da dođemo do Beograda", zaključio je Milošević.


Tagovi

Protest Pregovori Milan Milošević Zahtevi poljoprivrednika


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...