Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskoro konkurs
  • 16.05.2023. 12:00

RuralFoto - uskoro počinje izbor najbolje fotografije ruralnih prostora, 500 evra nagrada

Fotografišite domaće životinje, polja u cvetu, aktivnosti u berbi/žetvi ili neki tradicionalni događaj te objavite fotografiju na našem KLUB-u. I da, skupljajte lajkove, jer tu je i nagrada publike. Pripremite se, jer nominacije kreću uskoro.

Foto: Welomia@Depositphotos
  • 1.132
  • 239
  • 3

Agroklub putem interneta organizuje RuralFoto, javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini.

Ovim putem pozivamo sve amatere i profesionalce da postave svoje fotografije, da tako zajednički promovišemo lepote naših ruralnih prostora i pokažemo svu raskoš domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su redom: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Partneri konkursa RuralFoto su kompanija Pevex i Evropska komisija.

Pravila izbora i nominacija

Nominovana fotografija uz pripadajući opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine.

Učesnik može da nominuje najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učestvovati mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. Očekuju se, naravno, kadrovi domaćih krajolika, a imajte na umu da dobar opis zasigurno može pomoći u privlačenju lajkova.

Stručni žiri po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasaju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. 

Nagradni fond 2.000 EURa + poklon sponzora

Tu je i dodatna motivacija, dakle, pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra, uz posebnu nagradu sponzora, za fotografiju sa najvećim brojem lajkova čitalaca (unutar 40 najboljih).

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu. Fotografije nepotpunih profila biće izuzete iz ocenjivanja. 

Evo i vremenskog sleda dešavanja:

  • 1. juna: Otvaranje nominacija
  • 31. avgusta: Zatvaranje nominacija
  • 5. septembar: Stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih fotografija po kategorijama i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike
  • od 6. do 10. septembra: Učesnici takmičenja glasuju za izbor najbolje fotografije 
  • 15. septembra: Proglašenje pobednika 

Proglašenje najboljih fotografija i predstavljanje autora biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova. Pravila izbora možete pronaći na linku: Pravila izbora RuralFoto.


Tagovi

RuralFoto Fotografija Izbor Životinje Priroda Selo Proizvodnja


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajem 10 ha poljoprivrednog zemljišta kat.parcela 880 Sremska rača pored auto puta za Sremsku Raču 063663612