Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 10.11.2022. 15:00

SIMA 2022: Grandiozni Case IH Quadtrac AFS i elegantni New Holland T4F osvojili nagrade

Globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule na pariškom sajmu SIMA 2022.

Foto: Case IH
  • 74
  • 11
  • 0

Međunarodni agrobiznis šou SIMA 2022 ove je godine proslavio 100. godišnjicu. Započeo je 6. novembra i traje još danas. U Parizu se ove nedelje predstavljaju najnovije tehnološke inovacije u svetu poljoprivrede. 

Na sam dan otvaranja, globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule. Žiri su činili međunarodni novinari koji predstavljaju vodeće poljoprivredne medije širom Evrope.

Case nagrađen u kategoriji XXL

Case IH je za svoj Quadtrac AFS Connectt dobio nagradu Farm Machine 2023 za traktore u kategoriji 'XXL'. Njime je predstavljena evolucija zglobnog traktora sa četiri gusenice koji uključuje tehnologiju bežičnog povezivanja.

Quadtrac je 1997. lansiran na evropsko tržište i od tada neprestano razvija svoj dizajn i poboljšava karakteristike. AFS Connect tehnologija omogućava trenutni, automatizovani dvosmerni prenos podataka između traktora i onlajn portala myCaseIH, koji je dostupan putem mobilnog telefona ili PC-a.

Lansiran je pre 25 godina (Foto: R. Prusina) 

Najnoviji Steiger traktori na točkovima i Quadtrac guseničari, na vrhu su Case IH asortimana, a sadrže poboljšane specifikacije i performanse. To uključuje novi naslon za ruke, odgovarajuće kontrole i AFS Pro 1200 monitor osetljiv na dodir, koji ima AFS Connect daljinski prenos podataka i nadzor. Kapacitet dizanja je povećan do pet odsto zahvaljujući novoj poluzi za teške uslove rada. Svi modeli su opremljeni sa powershift menjačima. Hidraulički sistem velike snage obezbeđuje protok ulja do 428 l/min, snabdevajući do osam elektro-hidrauličnih daljinskih ventila za najzahtevnije priključke.

New Holland tri nagrade

New Holland-ov traktor T4F pobedio je u kategoriji "Najbolji specijalizovani traktor". Presudna je bila njegova VisionView TM kabina koja nudi udobnost otvorenog traktora unutar strukture koja je zapravo prilagođena manevrisanju u uskim prostorima.

Dobili su i dve bronzane nagrade za inovacije. Prva je za aplikaciju Grain Cam Mobile Grain Loss Calculator u kategoriji radova od žetve do skladištenja. Ona pomaže poljoprivrednicima da uz pomoć fotografskih podataka lakše izračunaju postotak izgubljenog zrna tokom žetve. Izveštaj koji obuhvata sve parametre informiše optimizovane postavke mašine za povećanje prinosa.

Drugu medalju je dobio u kategoriji stočarstva - obnovljivi izvori energije, za ulogu u promovisanju kružne ekonomije kroz model proizvodnje goriva na farmi što doprinosi negativnom karbonskom otisku. Ova kompanija je prva na tržište izbacila traktor na metan i tako poljoprivredu učinio energetski efikasnijom i nezavisnom.


Tagovi

SIMA 2022 Case IH Quadtrac AFS Connectt AFS Pro 1200 monitor New Holland Inovacije Specijalizovani traktor


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.