• Ukrali janje
  • 20.09.2019. 15:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Šćipe, Rama

Stali Jugom 45 i pokupili jagnje iz stada na livadi

Policijskoj stanici u Rami se sinoć (četvrtak), u 22,50 obratio A.P. (43) i prijavio kako su S.H. (33) i S.H. (31) ukrali jagnje iz stada na livadi u mestu Šćipe, odakle su pobegli vozilom Jugo 45.

Foto: Pixabay/cocoparisienne
  • 200
  • 10
  • 0

Da li se neko samo hteo našaliti, ili je sve stvar obesti, ali vlasniku stada iz mesta Šćipe kom su ukrali jagnje, čitava situacija sigurno nije bila smešna. 

Naime, Policijskoj stanici u Rami se sinoć (četvrtak), u 22,50 obratio A.P. (43) i prijavio kako su S.H. (33) i S.H. (31) ukrali jagnje iz stada na livadi u mestu Šćipe, a s lica mesta pobegli su Jugom 45 (Yugo 45)

Prema saopštenju PS Rama, A.P. je sprečio iste u begstvu i zadržao ih do dolaska policije.

Uhvaćene osobe su lišene slobode, a vozilo je, zbog neposedovanja potrebne dokumentacije, oduzeto i smešteno u krug PS Rama. Sa čitavim slučajem upoznat je i Odeljenje kriminalističke policije i tužilac.

Ovo je verovatno pojedinačni slučaj, ali krađe ovaca ili jagnjadi, nažalost, nisu neuobičajena pojava. Podsetimo, u januaru su Banjalučani Đ.M. i S.V. saslušani zbog sumnje da su u periodu od 27. marta 2017. do 26. oktobra 2018. godine, ukrali ukupno 38 ovaca i jagnjadi na području Banjaluke i Prijedora.

Ništa bolja situacija nije ni u zapadnoj Evropi. Krađa ovaca u Velikoj Britaniji nekada je bila problem malih razmera, ali sada se broj ukradenih ovaca broji u hiljadama, a organizuju ih kriminalne bande. 

Kodiranim bojama i uređajima za praćenje bore se protiv krađe ovaca

Lopovi su letos ukrali 64 ovce s polja u poslednjem incidentu krađe ovaca u Northemptonširu (Northamptonshireu).


Tagovi

Ukrali jagnje Krađa ovaca Jugo 45 Šćipe Rama


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.