Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 16.06.2022. 13:30
  • Zapadna Srbija

Šteta u Čačku 42 miliona dinara, u Gornjem Milanovcu neki objekti neupotrebljivi

Prema podacima opštinske komisije za procenu šteta, u poplavi je stradalo 10 stambenih i 11 pomoćnih objekata. Načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Gornji Milanovac Milorad Dimitrijević kaže da nema raseljenih iako neki objekti nisu za upotrebu.

Foto: Zvezdana Gligorijević (ilustracija)
  • 118
  • 32
  • 0

Nezaustvaljiva vodena bujica odnela je preko deset kilometara nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac, a dva mosta koja preko sela Bogdanica vode ka Divčibarama su oštećena. Poplavljeno je oko 15 kuća, pojedina domaćinstva su odsečena od sveta, a dve starije osobe su evakuisane, saopštila je agencija RINA povodom poplava koje su pogodile ove krajeve prošlog vikenda.

Trenutno se sanira se šteta od nevremena u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu. Procenjena šteta na infrastrukturi u čačanskom kraju je oko 42 miliona dinara. U toku je prijavljivanje štete, a u Gornjem Milanovcu danas (16.6.) počinje dezinfekcija poplavljenih objekata i okućnica, prenosi RTS.

Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku - očekuje se umereni porast vodostaja

"Mi smo dosta radova obavili, sanirali smo infrastrukturu i nećemo povlačiti mehanizaciju sve dok poslednju pristupnicu u zaseocima ne uradimo", direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac Božidar Vučetić.

Prema podacima opštinske komisije za procenu šteta, u poplavi je stradalo 10 stambenih i 11 pomoćnih objekata. Načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Gornji Milanovac Milorad Dimitrijević kaže da nema raseljenih iako neki objekti nisu za upotrebu.

"Objekti su za upotrebu sa napomenom da je pokućstvo u dva-tri domaćinstva u znatnoj meri, a u jednom sto posto uništeno", naveo je Dimitrijević.


Tagovi

Poplave Sanacija štete Čačak Gornji Milanovac Božidar Vučetić Milorad Dimitrijević Domaćinstva


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Koliko je uljani mak isplativa kultura u Srbiji? Žetva je u toku a novi članak otkriva detalje o prinosu, ceni ali i mašineriji. Na fotografijama je jesenja sorta maka koju je moj sagovornik koristio. Prelepa polja zar ne? :)