Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 04.06.2019. 14:00

Stvaranje lidera na tržištima zaštite semena i useva

Corteva Agriscience je uspešno završila razdvajanje od DowDuPont-a, postajući vodeća, globalna "pure-play" poljoprivredna kompanija koja farmerima nudi kompletna rešenja neophodna za maksimizaciju prinosa i profitabilnosti.

Foto: Facebook/Corteva
  • 252
  • 12
  • 0

Corteva Agriscience kako su saopštili u toj kompaniji završava razdvajanje od DowDuPont-a zbog formiranja vodeće nezavisne, globalne "pure-play" poljoprivredne kompanije, koja je i globalni lider na dva velika, atraktivna tržišta - zaštita semena i useva. Kako su saopštili u kompaniji ona počinje sa redovnim načinom trgovanja pod oznakom "CTVA".

Corteva Agriscience se kako su dalje saopštili lansira u globalnim razmerama i uravnoteženom ponudom proizvoda za zaštitu semena i bilja, poduprta proširenjem digitalnih mogućnosti i pokrenuta najbogatijim inovacionim portfoliom u industriji.

Corteva Agriscience predstavila nove proizvode za tretman semena kukuruza i uljane repice

Distribucija akcija Corteve je završena: Na berzi pod simbolom "CTVA"

Distribucija običnih akcija Corteve je završena 1. juna. Svaki DowDuPont akcionar je dobio jednu akciju Cortevinih običnih akcija za tri obične DowDuPont-a na kraju radnog dana 24. maja ove godine. DowDuPont akcionari će takođe dobiti gotovinu umesto frakcijskih akcija Corteve. Potom je trgovina Cortevinih običnih akcija počela na Njujorškoj berzi (NYSE) pod novim simbolom "CTVA".

"Danas se obeležava pokretanje nove vrste poljoprivredne kompanije, jedinstveno pozicionirane da se takmiči i pobedi pružajući farmerima celovito rešenje koje im je potrebno za održivi, dugoročni rast i poboljšanu profitabilnost", izjavio je Džim Kolins (Jim Collins), izvršni direktor Corteva Agriscience.

"Kao globalni lider u kombinovanom tržištu semena i zaštite bilja vrednom 100 milijardi dolara, Corteva Agriscience ima najsnažniji portfolio u industriji, inovacijski motor svetske klase i povoljne rute do tržišta koje nam pružaju neuporedivu bliskost sa klijentima - a sve to će podstaknuti naš rast kao nezavisne kompanije i podsticati vrednost za akcionare. Više od 21.000 naših posvećenih zaposlenih rade na ispunjavanju naših ciljeva da obogatimo živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju, osiguravajući napredak za generacije koje dolaze", rekao je Kolins. 

150 istraživačko-razvojnih objekata i više od 65 aktivnih sastojaka

Sa prisustvom u više od 140 zemalja, Corteva Agriscience je generisala 14 milijardi dolara neto prodaje u 2018. Kompanija ima više od 150 istraživačko-razvojnih objekata i više od 65 aktivnih sastojaka.

"Kao nova, nezavisna poljoprivredna kompanija, usredsređeni smo na disciplinovano ulaganje u inovacije kako bi dostigli još veći rast organskih tržišnih prihoda i poboljšali prinos na uloženi kapital," rekao je Greg Friedman, izvršni potpredsednik i glavni finansijski direktor Corteva Agriscience. "Idemo po planu sa našom obavezom da ostvarimo 1,2 milijarde dolara u sinergiji troškova do 2021. godine, i sigurni smo u naš plan da proširimo marže. I što je jednako važno, posvećeni smo vraćanju značajnog kapitala akcionarima kroz kombinaciju dividendi i otkupa udela."

Novo ime kompanije, Corteva Agriscience (kohr-'teh-vah), je kako su saopštili izvedeno iz reči koje znače "srce" i "priroda." 

"Brendiranje prepoznaje istoriju kompanije dok se radujemo njenoj posvećenosti povećanju produktivnosti poljoprivrednika, kao i zdravlju i dobrobiti potrošača kojima služe," saopštavaju u kompaniji.

Sedište kompanije je u Vilmingtonu, Delaver sa globalnim poslovnim centrima u Džonstonu, Ajovi i Indijanapolisu, Indijani i pet regionalnih kancelarija u Kalgariju, Kanada; Johanesburgu, Južna Afrika; Ženeva, Švajcarska; Singapur; i Alfavil, Brazil.

Više informacija o Corteva Agriscience je dostupno na njenom websajtu za odnose sa novim investitorima: www.corteva.com/investors.

Corteva Agriscience™ od 1 juna postala nezavisno javno preduzeće

Corteva Agriscience™ kako ističu u saopštenju pruža farmerima širom sveta najkompletniji ulazni portfolio u industriji kako bi im omogućila maksimalan prinos i profitabilnost - uključujući neke od najpoznatijih brendova u poljoprivredi: Pioneer®, Granular®, Brevant™ semena, kao i nagrađivane proizvode za zaštitu bilja - dok donosi nove proizvode na tržište kroz portfolio aktivne hemije i tehnologija. Kompanija je posvećena radu sa zainteresovanim stranama putem sistema hrane jer ispunjava svoje obećanje da obogati živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju, osiguravajući napredak za generacije koje dolaze.

Corteva Agriscience je 1. juna 2019. godine postala nezavisno javno preduzeće, a prethodno je bila poljoprivredni sektor DowDuPont-a. Više informacija se može naći na www.corteva.com.


Tagovi

Corteva Agriscience™ Corteva Agriscience DowDuPont CTVA Njujork Jim Collins Greg Friedman

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer