• Zabrana kretanja
  • 30.03.2020. 09:00

Svakom poljoprivredniku za obavljanje poslova potrebna dozvola u vreme zabrane kretanja

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u datom periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno od 15:00 do 05:00 časova vikendom. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Foto: JumpStory
  • 20.588
  • 1.033
  • 0

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja, koja traje radnim danima od 17h do pet ujutru, a vikendom od tri popodne do pet ujutru, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, obaveštava Ministarstvo poljoprivrede na svom zvaničnom sajtu.

Voćarima, povrtarima i stočarima potrebna dozvola za kretanje

Podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva može se obaviti putem ovog linka.

Ministarstvo poljoprivrede omogućilo je poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u datom periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno od 15:00 do 05:00 časova vikendom. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke, navodi se na sajtu.

Stočari, voćari, ratari - svi treba da imaju radni nalog

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku). Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog

Šta raditi sa voćkama nakon otapanja snega i mraznih dana?

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje, podseća se na sajtu ministarstva.

Dozvola kretanja će, kao i za stočare, važiti samo za navedeni dan u periodu zabrane kretanja. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Spisak telefona na koje se može podneti prijava

  • Okruzi: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobanatski, Severnobanatski, Severnobački, Zapadnobački i Sremski - kontakt telefon 064/88-18-449
  • Okruzi: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Šumadijski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski - kontakt telefon 064/88-18-486
  • Okruzi: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški - kontakt telefon 064/8818412.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog, koji možete preuzeti ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Radni nalog Zabrana kretanja Ministarstvo poljoprivrede Voćari Stočari Agrotehničke mere


Autorka

Julijana El Omari

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...