Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 17.05.2021. 10:00

U Plandištu oglašeno 1.350 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 1.352,5 hektara. Period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina.

Foto: Bigstock/Alexpunker
  • 113
  • 23
  • 0

Javni oglas za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u drugom krugu u opštini Plandište u blizini Vršca raspisan je dana 14. maja 2021. godine, obaveštava Uprava za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede.

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 1.352,5 hektara. Period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se na brz i jednostavan način prijaviti na javno nadmetanje elektronskim putem, koristeći veb aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Aplikaciji mogu pristupiti preko računara ili mobilnog uređaja, a jedini uslov koji moraju da ispune za učešće u nadmetanjima u drugom krugu je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu tri godine.

Rok za prijavu je drugi jun 2021. do 15 časova. Otvaranje ponuda, odnosno kreiranje rang liste zakazano je za 11. jun ove godine.

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Podsetimo, imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava naročito skreće pažnju na sledeće:

  • Za dokazivanje tri godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.
  • Kao dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Tagovi

Zakup zemljišta Vršac Plandište Državno poljoprivredno zemljište Digitalno javno nadmetanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...