Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mito
  • 14.05.2020. 09:00

Uhapšen direktor laboratorije koji je davao mito inspektorima

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su i P. R. (56), granični veterinarski inspektor, M. S. (60), sanitarni inspektor, kao i D. I. (51), fitosanitarni inspektor.

Foto: MUP Srbije
  • 627
  • 24
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Ministarstvom poljoprivrede, uhapsili su odgovorno lice jedne laboratorije u Beogradu A.O. (54), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita, prenosi se na zvaničnom sajtu MUP-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su i P. R. (56), granični veterinarski inspektor, M. S. (60), sanitarni inspektor, kao i D. I. (51), fitosanitarni inspektor.

Mito od preko 870.000 dinara

Sumnja se da je  A. O., trojici osumnjičenih za primanje mita, dao različite svote novca, u ukupnom iznosu od preko 870.000 dinara, kako bi oni zauzvrat prilikom obavljanja službenih radnji dali prednost njegovoj laboratoriji prilikom slanja uzoraka za analizu ispravnosti hrane i industrijskih proizvoda i sirovina. 

Uhapšeni zbog sumnje da su voće uvezeno iz Grčke prodavali u Rusiji kao srpsko

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu


Tagovi

Primanje mita Davanje mita Hapšenje Veterinarski inspektor Sanitarni inspektor Fitosanitarni inspektor Direktor Laboratorije MUP Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.