Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vanredno stanje
  • 07.05.2020. 09:00

Ukinuto vanredno stanje, neke mere i dalje važe, a kako preko granice?

Prema rečima ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, građani koji žive u malom graničnom pojasu, koji je oko 50 kilometara, a imaju zemljište ili rade na drugoj strani granice, mogu da prelaze bez ograničenja na mere samoizolacije ili izolacije.

Foto: Julijana El Omari
  • 268
  • 13
  • 0

Za potvrđivanje odluke o ukidanju vanrednog stanja glasalo je 155 poslanika Skupštine Srbije, protiv nije bio niko, uzdržan je bio jedan poslanik, a jedan poslanik nije glasao. Međutim, prestankom vanrednog stanja ukida se policijski čas, ali neke vanredne mere koje su donete zbog epidemije korona virusa - ostaju, piše dnevni list Danas.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti; zagrljaj, rukovanja, a stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Skupština ukida vanredno stanje, a kako su ga proveli poljoprivrednici?

Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna. Od ponedeljka se deca vraćaju u vrtiće i dnevne boravke.

Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama - ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Otvorene granice, ali...

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da naša zemlja može da otvori svoje granice, ali i dodao da nigde ne postoji režim slobodnog prelaska državne granice, prenosi se na sajtu Vlade.

Preko granice do pčelinjaka?

Prema njegovim rečima, građani koji žive u malom graničnom pojasu, koji je oko 50 kilometara, a imaju zemljište ili rade na drugoj strani granice, mogu da prelaze bez ograničenja na mere samoizolacije ili izolacije.

Ministar je naveo da je do sada samo Mađarska krenula u primenu tih mera, i dodao da je dogovor sa Bugarskom u toku i da očekuje da bi narednih dana moglo da se počne sa primenom. Sa Bosnom i Hercegovinom je išlo teško, a očekivali smo da će biti lakše, budući da veliki broj ljudi to očekuje i sa srpske i sa bosanske strane, rekao je Dačić.


Tagovi

Vanredno stanje Ukidanje vanrednig stanja Skupština Srbije Poljoprivrednici Ukidanje policijskog časa Vanredne mere Mere predostrožnosti Prelazak granice Parcele Ivica Dačić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...