Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukraden traktor
  • 23.11.2022. 11:10

Ukraden traktor sa salaša - ponuđena nagrada

Zašto nije rođena sumnja odmah - jer je sve bilo savršeno otvoreno i zatvoreno, dakle neko je imao vremena i hrabrosti da to odradi kao da je na svojoj zemlji, kaže Bojana Jovanović za Agroklub.

Foto: Bojana Jovanović
  • 736
  • 157
  • 0

Sa domaćinstva porodice Jovanović na putu između Odžaka i Ratkova ukraden je traktor marke IMT 533. Slučaj je prijavljen policiji, a uviđaj obavljen. Iako je krađa poljoprivredne mehanizacije postala učestala, ovaj slučaj je naročito zanimljiv, jer nije bilo tragova obijanja. 

"Traktor, ili bolje reći sredstvo za rad, smo poslednji put videli u subotu (12.11.) - stoprocentno, ali je mama pretpostavljala da je brat nekome isti pozajmio pa nije brinula dok se nije ispostavilo da je neko sam došao da se posluži, i to trajno. Zašto nije rođena sumnja odmah - jer je sve bilo savršeno otvoreno i zatvoreno, dakle neko je imao vremena i hrabrosti da to odradi kao da je na svojoj zemlji", zaključila je Bojana Jovanović u razgovoru za Agroklub.

Nisu usamljen slučaj

Traktor je u vlasništvu njenog brata, a srećom saobraćajna dozvola nestalog traktora je ostala kod njih.

"Ali, na nesreću traktor se registruje trajno i onaj ko ga je uzeo je toga svestan. Što se tiče policije, još uvek smo na 'čekanju', da tako kažem, a da ne govorim o stresu koji smo doživeli."

O ovom nemilom događaju obavestila je na svom fejsbuk profilu gde se u objavi mogu videti i slike nestale mehanizacije.

"Mnogi ljudi su mi se javljali sa sličnim pričama, i to nisu samo vozila u pitanju. Nekima su krali kukuruz, pšenicu sa njiva", prepričava Jovanovićeva.

Najbliža "priča" je ipak bila u njihovom komšiluku, jer je još neko ostao bez svoje pokretne imovine, a veruje se da je isti počinilac.

"Sumnja uvek postoji, i tih dana nije jedino naš traktor nestao već i prikolica sa salaša na putu između Odžaka i Lalića. Njima je takođe ukraden traktor i kultivator, ako se ne varam, prošle godine. Na Lalićki put je moguće izaći letnjim putem. Verovatnoća da je to ista grupa uradila je ogromna!"

Novac za onoga ko traktor nađe

Porodica Jovanović je istakla da poštenom nalazaču nudi i novčanu nagradu.

Pozajmili traktor za 50 evra, pa ukrali frezu da bi "prebili" dug

"Trenutno smo u mogućnosti da ponudimo 500 evra za osobu koja traktor nađe i odvede nas do istog", kaže naša sagovornica.

Oštećena porodica bavi se poljoprivrednom proizvodnjom za svoje potrebe, odnosno kao "izvor hrane", ali ove godine nisu obrađivali svoja polja.

"Postoje izvesni planovi za naredan period, te nam je sredstvo za rad neophodno. Mada kada živite na selu to je gotovo svakodnevna potreba čak i ako ne obrađujete zemlju."


Tagovi

Ukraden traktor Bojana Jovanović Nagrada za nađeno Traktor IMT 533


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...