Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bezbednost saobraćaja
  • 18.02.2022. 09:00

Veća kontrola traktora i traktorista na putu - otkrivanje pijanih?

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

Foto: Depositphotos/XatoLux
  • 354
  • 136
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati traktore i vozače traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje onih koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora. U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena sva 22 učesnika u saobraćaju.

"S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju", naglašavaju iz MUP-a.

Obezbedite svetlosnu signalizaciju na svojim mašinama

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.


Tagovi

Signalizacija Bezbednost saobraćaja MUP Traktoristi Traktor Svetlosni uređaji


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.