Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PKB
  • 11.09.2018. 14:15

Za kupovinu PKB prijavila se samo jedna kompanija?

Još uvek se ne zna o kome je reč, ali se napominje da su, nezvanično, bile zainteresovane dve kompanije.

Foto: Pixabay / skeeze
  • 1.722
  • 85
  • 0

Istekao je poslednji rok za prijavu za kupovinu PKB. Zainteresovani investitori imali su priliku da podnesu prijavu "za učešće u javnom prikupljanju ponuda sa javanim nadmetanjem sa ciljem privatizacije". To je uradila samo jedna kompanija, saznaju Novosti. Još uvek se ne zna o kome je reč, ali se napominje da su, nezvanično, bile zainteresovane dve kompanije - srpske ispostave "Al Dahre" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedna hrvatska kompanija, iza koje stoji indijski kapital.

"One su otkupile dokumentaciju. Isto tako nezvanično, bankarsku garanciju su podneli Arapi, što bi moglo da ukaže da su se oni i zvanično prijavili za 'trku', ali ovu potvrdu iz nadležnog ministarstva nismo mogli da dobijemo", piše portal.

Zvanično saopštenje trebalo bi da bude dostupno 13. septembra, odnosno u četvrtak. Naime, otvaranje glavne koverte, u kojoj se nalaze podaci o ponuđaču, zakazano je tada za podne. Ukoliko ponuđač ne bude prisutan, smatraće se da je odustao.

Detaljnije o uslovima pročitaje u tekstu Početna cena za PKB 104.5 miliona evra

Imovinu PKB čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, kao i mehanizacija  - kombajni i traktori. Trenutno zapošljava oko 1.700 radnika. Početna cena imovine iznosi 104,5 miliona evra. Budući vlasnik je u obavezi da podmiri i cenu stočnog fonda, a vrednost stada će se utvrditi neposredno pre prodaje. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

PKB Privatizacija Ponuđač Al Dahra Otvaranje koverte


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.