Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 16.03.2020. 09:00

Zabrana izvoza osnovnih životnih namirnica na 30 dana

Srbija raspolaže se milion tona brašna u rezervama i nema nikakvih problema ni sa pšenicom, uljem i šećerom, ali će država sprečiti izvoz tih namirnica za najmanje 30 dana.

Foto: Julijana El Omari
  • 183
  • 8
  • 0

Na zvaničnom sajtu Vlade republike Srbije, navodi se, povodom aktuelne situacije u vezi sa korona virusom, da građani Srbije ne moraju da brinu o osnovnim životnim namirnicama, kao i da ima dovoljno rezervi za godinu dana.

Stvaranje zaliha: Znate li koliko koja hrana ima rok trajanja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se nakon sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu, rekao da Srbija raspolaže se milion tona brašna u rezervama i da nema nikakvih problema ni sa pšenicom, uljem i šećerom, ali da će država sprečiti izvoz tih namirnica za najmanje 30 dana.

Zabrana na izvoz brašna, ulja, šećera i dezinfekcionih sredstava

Privremena zabrana uvodi se za pšenično brašno, suncokretovo ulje, beli šećer, sapune, deterdžente, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa, pelene za decu i odrasle, maramice, ubruse (u rolni i na komad), plastične maske sa tekstilnim filterom, te za tekstilne prekrivke za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, zaštitno gumeno odelo, gumene hirurške i ostale rukavice, hirurško tekstilno odelo, varikinu i ostali dezinfektante, asepsol, alkohol, kao i za zaštitne naočare, navodi portal Ekapija.

Kako smo ranije pisali, sve trgovine u Srbiji su uredno snabdevene osnovnim životnim namirnicama koje su u potpunosti dostupne potrošačima. 

Korona: Trgovinski lanci u Srbiji snabdeveni, a pokrenut i info servis za privrednike

Od juče je zvanično proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele Srbije. U zemlji još nema nijednog smrtnog slučaja od koronavirusa, dok trenutno ima ukupno 55 zaraženih.


Tagovi

Korona virus Vanredno stanje Osnovne namirnice Dezinfekciona sredstva Brašno Ulje Šećer Zabrana izvora


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...