Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 30.09.2021. 09:00

Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Boru, Kladovu, Despotovcu i Novom Kneževcu

Ukupna površina koja se nudi u zakup u Boru iznosi 1.293, u Novom Kneževcu 1.991, u Kladovu 832, a u Despotovcu 447 ha.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 271
  • 27
  • 0

Prethodnih dana raspisani su oglasi za javna nadmetanja u gradu Boru, kao i u opštinama Despotovac, Kladovo i Novi Kneževac, saopštava Uprava za poljoprivredno zemljište.

Grad Bor je raspisao oglas za prvi krug javnog nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 1.293 ha, a period zakupa je 15 godina. Rok za prijavu je šesti oktobar u 12:00 h.

Mala zainteresovanost za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta - razlozi?

U Novom Kneževcu je u ponudi 1.991 ha. U pitanju je prvi krug nadmetanja, a rok za prijavu je šesti oktobar u 14 časova.

U opštinama Kladovo i Despotovac raspisani su oglasi za drugi krug javnog nadmetanja, što znači da jedini uslov koji treba da ispune zainteresovani poljoprivredni proizvođači je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Period zakupa je 15 godina, a u zakup se nudi površina od 832 ha u Kladovu, odnosno 447 ha u Despotovcu.

Detaljne informacije o uslovima prijave, kao i tabelarni prikaz javnih nadmetanja, sva zainteresovana pravna i fizička lica za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta mogu pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Takođe, na sajtu je objavljeno i detaljno korisničko i video uputstvo za korišćenje aplikacije Digitalno javno nadmetanje, putem koje se obavlja prijava na javna nadmetanja.


Tagovi

Zakup poljoprivrednog zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Bor Despotovac Kladovom Novi Kneževac


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!