Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 17.03.2021. 10:00

Zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Požarevcu, Opovu i Preševu

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koja se nudi u zakup u Požarevcu iznosi 829 ha, u Preševu je to 1.189 ha, a u Opovu 578 ha. Period zakupa je 15 godina.

Foto: Bigstock/Jaroslav Machacek
  • 222
  • 32
  • 0

Prethodnih dana je raspisan javni oglas za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na područjima grada Požarevca, kao i na području opština Preševo i Opovo, obaveštava Uprava za poljoprivredno zemljište.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koja se nudi u zakup u Požarevcu iznosi 829 ha, u Preševu je to 1.189 ha, a u Opovu 578 ha. Period zakupa je 15 godina.

Javna nadmetanja se odvijaju elektronskim putem kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavljivanje je 18. mart u Požarevcu, odnosno 23. mart u Opovu i Preševu.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju uslove za učešće na nadmetanju u ovim Jedinicama lokalne samouprave, na lak i jednostavan način mogu poslati svoje ponude putem aplikacije, bilo da koriste računar ili mobilni telfon. Na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište nalazi se tekstualno i video uputstvo za korišćenje aplikacije.

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava naročito skreće pažnju na sledeće:

  • Za dokazivanje tri godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.
  • Kao dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Tagovi

Zakup državnog zemljišta Uprava za poljoprivredno zemljište Preševo Požarevac Opovo


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...