Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 23.03.2021. 14:00

Zakup državnog poljoprivrednog zemljište u Zrenjaninu - javni oglas za preko 9.000 ha

Od toga na period zakupa od 15 godina u ponudi je čak 8.266 ha, a za preostalih 744 ha period zakupa je godinu dana.

Foto: Bigstock/zorandim
  • 159
  • 18
  • 0

Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Zrenjanina nedavno je raspisan, a ukupna površina koje su nudi u zakup u 27 katastarskih opština na području ovog grada iznosi 9.010 ha, obaveštava Uprava za poljoprivreno zemljište.

Od toga na period zakupa od 15 godina u ponudi je čak 8.266 ha, a za preostalih 744 ha period zakupa je godinu dana.

Na Geoportalu Uprave za poljoprivredno zemljište mogu se pronaći svi relevnatni podaci o parcelama koje se nude u zakup, uključujući i tačan položaj, izgled i oblik parcela prikazan na satelitskim podlogama.

Otvaranje ponuda 2. aprila

Javna nadmetanja se odvijaju elektronskim putem kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavljivanje je 25. mart ove godine u 12 sati. Otvaranje ponuda, odnosno kreiranje rang liste zakazano je za drugi april u 12 časova.

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Podsetimo da imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava naročito skreće pažnju na sledeće:

  • Za dokazivanje tri godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.
  • Kao dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Tagovi

Zakup zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Dokumentacija Aplikacija Uprava za poljoprivredno zemljište


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...