Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radna akcija
  • 04.01.2024. 16:30
  • Šumadijski okrug, Lipovac, Topola

Zasukali rukave i očistili vrzine

Meštani sela Lipovac kod Topole su posebno vredni ovih dana. Zajedno su se udružili kako bi očistili rastinje pored puta.

Foto: Marija Lazarević
  • 129
  • 85
  • 0

Tek što smo zakoračili u Novu godinu, mnogi još uvek praznuju i odmaraju ali desetak meštana sela Lipovac nadomak Topole prve radne dane su iskoristili da očiste rastinje pored glavnog puta u selu, piše Toppress.

"Sami smo se organizovali, poneli smo testere, trimere, vile, raspoloženje i krenuli u radnu akciju. Desetak naših komšija nam se pridružilo i krenuli smo od ulaska u selo duž glavnog puta. Rastinje je ogromno, svima smeta kada prolazimo automobilom, a kada padne sneg sve se savije i teško se prolazi, tako da nismo mnogo razmišljali nego smo se udružili i počeli da čistimo", kaže za ovaj medij Nenad Šević.

Da otpad oko nas ne postane otpad u nama: Pozitivan primer mladih Natalinčana

Za vredne i zakuska

On ističe da će radnu akciju nastaviti sve dok ne očiste rastinje pored puta.

Rastinje pored puta je veliki problem

"Radili smo danas nekoliko sati i nastavljamo u tom ritmu. Pripremili smo i zakusku kod mene tako da se družimo, šalimo i ništa nam nije teško", naglašava Nenad.

Inače, problem sa rastinjem pored puta prisutan je gotovo u svakom selu, a jedan od načina da se reši bar za jednu godinu je upravo ovaj koji su meštani Lipovca danas sproveli u delo.


Izvori

Toppress


Tagovi

Rastinje Vrzina Radna akcija Nenad Šević Čišćenje Udruženi meštani


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danijela Mladenović, doktorant biohemije na Hemijskom fakultetu u Beogradu bavi se proizvodnjom prirodne kozmetike, luksuznih hladno ceđenih ulja i biljnih ekstrakata. Kako nastaju ulja od maline, kupine, divljih ruža, grožđa, šljiva, drenj... Više [+]