Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uginuće goveda
  • 26.05.2021. 18:00
  • Nemačka, Bavarska

Zbog zanemarivanja u mukama uginulo 150 goveda

Nemačka policija kao očigledan razlog stradanja životinja vidi u tome što vlasnik duže vreme nije vodio brigu o njima.

Foto: Depositphotos/zlikovec (ilustracija)
  • 112
  • 21
  • 0

Oko 150 goveda u mukama je uginulo na tovnoj farmi u nemačkoj opštini Nojzic, u Bavarskoj. Policija je objavila da je očigledan razlog stradanja životinja to što vlasnik duže vreme nije vodio brigu o njima.

"To definitivno nije tehnička greška ili nesreća, već zanemarivanje", poručio je portparol PU. Kako piše topagrar, farmer nije hranio životinje stoga je i dalje predmet istrage.

Preostalih 50-ak grla zbrinuto je i raspodeljeno po drugim farmama. Ali, i njihovo zdravstveno stanje je loše. Savezna ministarka poljoprivrede Julia Klukner reagovala je na ovaj događaj rekavši da je užasnuta da se ovako nešto može desiti. Dodala je da se slučaj mora razjasniti, a farmeru biti izrečena zabrana držanja životinja.

Policijska uprava u Rothenburgu istražuje stočara zbog kršenja Zakona o dobrobiti životinja. Ali, o pozadini ovog slučaja javnost još uvek malo toga zna. Policija je rezultate istrage uputila javnom tužiocu u Ansbahu.

Ovo nije prvi takav slučaj drastičnog zanemarivanja stoke. Početkom ove godine u Francuskoj je otkrivena farma u kojoj je uginulo na desetine svinja. Štaviše, njihovi leševi već su počeli da se raspadaju.


Tagovi

Uginuće Dobrobit životinja Uginula goveda Nemačka


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.