Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 29.11.2016. 11:00

Želite preporuku đubrenja od stručnjaka Petrokemije?

Kako bi biljke postigle visoke i kvalitetne prinose, iskoristile svoj genetski potencijal, trebalo bi se pridržavati četiri pravila đubrenja i izabrati pravi izvor, pravu količinu, pravo vreme primene i pravi način primene hraniva.

  • 1.903
  • 93
  • 0

Osnov za određivanje ispravne preporuke za đubrenje su fizičke i hemijske karakteristike zemljišta od kojih zavisi usvajanje pojedinih biljnih hraniva. Takođe su važni i ekološki uslovi područja čija veća količina padavina uslovljava moguća ispiranja na laganijim, peskovitim zemljištima dok u sušnim područjima može doći do prestanka usvajanja hraniva iz zemljišta usled nedostatka vode.

Pravilnom primenom mineralnih đubriva omogućuje se biljci da u najvećoj mogućoj meri iskoristi svoj genetski potencijal, uslove zemljišta i okoline i postigne visoke i kvalitetne prinose.

Samo nepravilna primena mineralnih đubriva može eventualno uzrokovati štetne posledice po okolinu. Zadatak čoveka je da sačuva zemljište od zagađenja pravilnom primenom mineralnih đubriva i da proizvede zdravstveno ispravnu i sigurnu hranu. Pri tome bi se trebalo pridržavati četiri pravila đubrenja i izabrati: pravi izvor hraniva, pravu količinu hraniva, pravo vreme primene i pravi način primene!

Ukoliko želite preporuku za đubrenje Petrokemijinih stručnjaka, ispunite kratak obrazac ispod teksta!


Tagovi

Petrokemija Đubrenje Zemljište Biljne kulture Upitnik Kvalitetni prinosi Mineralno đubrivo


Partner

Petrokemija d.o.o

Ilije Ognjanovića 28, 21 000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 424 472, e-mail: prodaja@petrokemija.rs web: http://www.petrokemija.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]