Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 22.02.2022. 09:00

Zvali smo vas na razgovor, ali se niste javili - Ministarstvo poljoprivrednicima?

Iako nisu prihvatili nijedan poziv na sastanak i razgovor o bilo kom iznetom zahtevu, predstavnici Ministarstva i dalje ostaju na raspologanju u svakom trenutku, navodi se u saopštenju.    

Foto: Depositphotos/photography33
  • 2.705
  • 466
  • 0

Nakon nedeljnog protesta i nepojavljivanja ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poljoprivrednici Mačve, Pocerine i Srema najavili su protestnu vožnju zakazanu za četvrtak (24.2), ukoliko on ne pristane na razgovor sa njima.

Međutim, povodom ovoga oglasilo se i samo ministarstvo sa obaveštenjem da je u nekoliko navrata kontaktiralo tokom prethodnih pet dana, konkretno, Gorana Vasića 16.02.2022. u 9 sati, 17.02.2022. u 11 sati Gorana Vasića i Dragana Stankovića, kao i 21.02. u 10 sati i 10:45 g. Vasića i g. Stankovića, kako bi sa nadležnim predstavnicima ministarstva razgovarali o navedenim temama.

"Iako nisu prihvatili nijedan poziv na sastanak i razgovor o bilo kom iznetom zahtevu, predstavnici Ministarstva i dalje ostaju na raspologanju u svakom trenutku, kao što je to uvek bio slučaj sa svim zainteresovanim poljoprivrednicima i udruženjima", navodi se u saopštenju.    

Protesti poljoprivrednika širom Srbije: Više ne možemo da izdržimo! 

Podsetimo, poljoprivrednici traže da subvencije po hektaru iznose 24.000 dinara i da gorivo za poljoprivredu bude bez akciza, a isplata subvencija redovna i brza. Takođe, zahtevaju isplatu svnih dugovanja za subvencije, kao i da se one ubuduće isplaćuju u roku 45 - 60 dana.

Ovo nisu usamljeni protesti poljoprivrednika u Srbiji. Do sada su na puteve izlazili i proizvođači iz Batočine, Dolova, Ročevića, Zrenjanina, Uba, dok su proizvođači iz Braničevskog okruga uspeli dogovorom da dobiju dodatno olakšanje za nabavku mineralnog đubriva subvencijama grada Požarevca, a nedavno je isto najavio i grad Kragujevac.


Tagovi

Protest poljoprivrednika Ministarstvo poljoprivrede Cene đubriva Subvencije Cene goriva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...