Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Batela
  • 23.11.2018. 20:00

Batela - novi namaz od batata

Svi sastojci su ekološki i zdravi, a onaj najbitniji je ljubav prema radu i ovome proizvodu, kažu u gazdinstvu  Prpić.

Foto: Facebook/ OPG Prpić
  • 567
  • 32
  • 0

Porodica Prpić iz susedne Hrvatske bavi se proizvodnjom batata, a sada su osmilili i Batelu - namaz od ovog visokovrednog ploda. Radi se o slatkom namazu od batata i čokolade sa 74% kakao delova, bez šećera, sa svega nekoliko kapi javorovog sirupa, koji zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom E i A, prepun je betakarotena i flavonoida.

Svi sastojci su ekološki i zdravi, a onaj najbitniji je ljubav prema radu i ovome proizvodu, kažu u gazdinstvu  Prpić u kojem su, podsetimo, ove godine uzgojili i Bucka, batata rekordera koji je bio težak 2.372 grama.

Za ekspanziju proizvodnje najviše je zaslužna Diana Prpić, koja je nosilac gazdinstva. "Razmišljala sam kako da povećam samu vrednost batata i finansijski, ali i nutritivno jer je batat izuzetno nutritivno bogata namirnica. Dovoljno govori činjenica da je na samom vrhu u borbi sa zloćudnim bolestima, on sprečava i usporava rast ćelija raka", kaže ova poljoprivrednica.

Kako dodaje, u Bateli su dobili izuzetno zdrav obrok, za decu i odrasle, zdrave i bolesne. Rok trajanja je kratak, tri meseca ako se zatvoren čuva u frižideru. Prpići najavljuju i da prave vegansku verziju batele, koja se sastoji od tamnog dela namaza i koja ne sadrži alergene kao što su mleko i orašasti proizvodi. 

Cena za ovaj proizvod iznosi oko 300 dinara za 212 ml proizvoda.


Tagovi

Batela Namaz od batata Diana Prpić


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.