Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjetina
  • 25.08.2020. 07:30

Kina u julu uvezla rekordnih 430.000 tona svinjetine, cena - 780 dinara za kilogram

S obzirom na to da su SAD i Evropa takođe imali obustave ili sporiju proizvodnju, ovaj podatak je stvarno neverovatan, rekao je Pan Čenjun, stariji analitičar u "Rabobank"-u.

Foto: Depositphotos/ChinaImages
  • 188
  • 119
  • 0

Kineski uvoz svinjskog mesa u julu je iznosio 430.000 tona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i godine pre, postigao rekordan iznos, pokazali su to carinski podaci. Iako izveštaj ne otkriva poreklo pošiljaka, jedna anonimna mesna industrija otkrila je kako se u junu najviše uvezlo iz Sjedinjenih Država, Kanade, Brazila i Evropske unije, ali da je količina u odnosu na maj bila manja. 

Zbog toga je brojne kineske proizvođače julska brojka jako iznenadila, pogotovo zato što je dosta prerađivačkih fabrika zbog virusa korona, ali i afričke svinjske kuge bilo zatvoreno, navodi Reutres.

Dozvoljena gradnja farmi u blizini gradova? U Kini će uzgajati 200 miliona svinja

"S obzirom na to da su SAD i Evropa takođe imali obustave ili sporiju proizvodnju, ovaj podatak je stvarno neverovatan", rekao je Pan Čenjun, stariji analitičar u "Rabobank"-u.

Veće cene i strože kontrole

Cene domaće svinjetine i dalje su visoke, čak su i porasle početkom jula. Kilogram svinjetine trenutno iznosi oko 780 dinara (51,17 juana). 

Uvoz je od januara do jula dosegao 2,56 miliona tona, što je u odnosu na lani nešto više od milion tona. 

Virus korona pronađen na dasci za sečenje lososa? Kina pooštrava kontrole mesa

Kineske vlasti su u junu zatražile veće kontrole mesa na granici, kao i radnika koji ga prevoze, a strože mere, nakon što je virus korona otkriven na smrznutoj hrani, usporile su raščišćavanje paketa u lukama. 


Tagovi

Kina Uvoz Svinjetina Rekord Cene


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić