Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bliss honey
  • 13.04.2020. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Novi Sad

Krem med porodične firme za one sa prefinjenim ukusom

Porodična firma iz Novog Sada u svojoj paleti proizvoda ima; krem med, krem med sa dodatkom maline, krem med sa dodatkom jabuke, limun-trave i đumbira i drugo za hedoniste, osobe sprefinjenog ukusa, kao i za one koji vode računa o svom zdravlju i zdravoj ishrani.

Foto: Slađana Rajković Krnjajić
  • 744
  • 64
  • 0

Slađana Rajković Krnjajić, profesor engleskog jezika koja je napustila posao profesora i upustila se u novu avanturu proizvodnje krem meda - "Bliss honey". Udruženim snagama sa suprugom Draganom, koji radi kao programer, a pčelarstvom se bavi iz hobija. Ideja da se bave proizvodnjom krem meda rodila se na jednom porodičnom putovanju, jer najmlađi član porodice naslednik Lazar, obožava med.

"Put od ideje do realizacije bio je izazovan, puno smo radili, trudili se, mnogo novca uložili. Adaptaciju proizvodne hale finansirali su iz sopstvenih sredstava, a potrebnu mašinu dobili aplicirajući za program "Pokreni se za posao", čija je misija jačanje preduzetništva u Srbiji", kaže Slađana.

Med + Lešnik = "Nutella" iz prirode

Pčelinjak i proizvodni pogon, koji je opremljen po najvišim standardima u prehrambenoj industriji, nalazi se u Vršcu, a firma je registrovana u Novom Sadu. Prilikom adaptacije i opremanja veliku pomoć dobili su sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

"Od meda, jedino više volimo putovanja"

Mala porodična firma svoje obaveze raspodelila je tako da Dragan održava sajt, a Slađana je zadužena za društvene mreže, slanje porudžbina, promocije i posete različitim gastro manifestacijama.

Ideja krem meda nastala je na jednom putovanju, a najviše ga voli najmlađi član porodice

"'Bliss honey' spoj je kvaliteta, orginalnosti, putovanja sa primesama hedonizma. Cela porodica voli med, od meda više volimo jedino putovanje", kroz smeh će naša sagovornica i dodaje da su se na jednom porodičnom putovanju susreli sa krem medom i poželeli da ideju upakuju i ponude prijateljima i kupcima.

Kako se dobija krem med?

"Bliss honey" krem med spoj je nekristalisanog i kristalisanog meda dobijen mešanjem, kako bi se usitnili veliki kristali. Postupak usitnjavanja kristala obavlja se fizičkim putem, bez zagrevanja, takvim postupkom med ostaje nepromenjen. Tako sjedinjen krem med čuva se na temperaturi od 14 stepeni određeno vreme. Posle odležavanja krem med je spreman za konzumiranje.

Kako prepoznati prirodni med?

"Ovaj krem med razlikuje se od drugih sličnih proizvoda, izdvaja ga postupak dobijanja, kao i kombinacija dodataka. Dodaci za "Bliss honey" krem med biraju se pažljivo; koštunjavo voće, liofilizovano voće, aromatično i začinsko bilje. Kvalitetne sirovine uz primenu inovativnih tehnoloških procesa u proizvodnji, danas su osnova jedinstvenog i kvalitetnog proizvoda na tržištu."

Šta je liofilizacija?

Liofilizacija je proces sušenja voća pri kojem se zadržavaju sva hranljiva svojstva, prirodan miris, aroma, izgled, ukus. U prvoj fazi voće se zaledi, a u drugoj podvrgava procesu sušenja. Kristali leda koji nastaju tokom zamrzavanja voća u trenutku sušenja prelaze direktno u gas i ispare. Ovakav proces sušenja se naziva sušenje sublimacijom ili liofilizacija. Dobijeno voće ovakvim postupkom sušenja ne prolazi nikakav dodatni tehnološki proces, već se sjedini sa medom gradeći jedinstvenu kremastu strukturu kakvu imaju "Bliss honey" proizvodi.

Pogon je opremljen po najvišim standardima

Ova porodična firma u svojoj paleti proizvoda ima; krem med, krem med sa dodatkom maline, krem med sa dodatkom jabuke, limun-trave i đumbira, krem sa dodatkom kafe - devet vrsta arabike, krem med sa dodatkom pistaća i morske soli, zatim krem med sa dodatkom lešnika.

Njihovi proizvodi namenjeni su hedonistima, osobama sprefinjenog ukusa, onima koji vode računa o svom zdravlju i zdravoj ishrani.

Kao namaz ili zaslađivač za limunadu                                                                          

Može se koristiti kao namaz za tost, vafle, palačinke, pirinčane galete, zatim kao zaslađivač za limunadu, aromatizovanu vodu. Neizbežan sastojak je ovesenih kaša, sutlijaša i čia pudinga. Za hedoniste sa prefinjenim ukusom kombinacija sa sirevima ili kao dresing za salatu, može biti odličan.

U ponudi imaju pakovanje tri teglice od 50 grama, lux pakovanja četiri krem meda različitog ukusa 250 grama, koja predstavlja idealan poklon dragim osobama, kao i poslovnim saradnicima.


Tagovi

Krem med Slađana Rajković Krnjajić Dragan Krnjajić Bliss honey krem med Ilofilizacija


Autorka

Marija Spasić

Više [+]

Doktor biotehničkih nauka, oblast ratarstvo.