Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studentska menza
  • 09.12.2023. 16:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Otišli iz sela u grad na studiranje, da bi na kraju u menzi jeli - šta?

Svakog dana stiže sveže meso, voće i povrće, te se hrana služi odmah posle kuvanja i nema podgrevanja, a izbor jela je veliki.

Foto: Miloš Nedić
  • 2.462
  • 212
  • 0

Većina poljoprivrednika ima decu koja studiraju u većim gradovima. Kad je u pitanju Vojvodina, najveći studentski grad je definitivno Novi Sad. Majke se najčešće brinu da li su njihova deca dobro obučena, da li imaju šta da jedu i da li je studentska menza bar nalik na domaću trpezu koju imaju kod svoje kuće. Te odgovore smo pokušali da dobijemo od nadležnih upravo iz Studentskog centra srpske Atine.

"Dnevno poslužimo između šest i sedam hiljada obroka", otkrila je pomoćnik direktora za ishranu Studentskog centra Novog Sada Aleksandra Ćulibrk, uz podatak da je lista dobavljača predugačka da bismo nabrajali, ali da svaku namirnicu iako je prati potvrda o zdravstvenoj ispravnosti, pregleda i tehnolog studentskog centra.

Više hiljada obroka dnevno

Sva jela koja se nalaze na našem jelovniku su iz našeg normativa ishrane studenata koje propisuje resorno ministarstvo, te u skladu i sa svim zakonima i pravilnicima u vezi sa bezbednosti hrane radi se i nabavka naših namirnica. Svakog meseca Institut za javno zdravlje Vojvodine radi mikrobiološku i hemijsko bromatološku analizu naših namirnica i gotovih jela. Takođe, nadležne inspekcije nekoliko puta u toku godine sprovode sanitarni nadzor nad našim objektom."

I posno i mrsno

Svakog dana stiže sveže meso, voće i povrće, te se hrana služi odmah posle kuvanja i nema podgrevanja, a izbor jela je veliki.

Hrana na stolu restorana i menzi - odakle dolazi?

"Uz svaki obrok dnevno imamo najmanje pet različitih vrsta jela. Pored toga, sredom i petkom zastupljena su i posna jela. Pošto se približava i veliki post, pored redovnog jelovnika imaćemo i posni za svaki dan. Svakog dana imamo i dezert koji se sadrži od voća ili konditorskih proizvoda", navela je Ćulibrk.

Sve detalje saznajte u videu ispod:

 


Foto prilog


Tagovi

Studentska menza Jelovnik Posna jela Dezert Sveže meso Sveže voće i povrće Aleksandra Ćulibrk Studentski centra Novi Sad


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Ono si što jedeš

Bulevar oslobođenja 78, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381695080585, e-mail: info@agroklub.rs web: https://www.agroklub.rs/