Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odluka Vlade
  • 10.02.2023. 10:30

Ukinuto ograničenja cena: Koliko će koštati pojedine vrste svinjskog mesa i piletine?

U pitanju je svinjski but bez kostiju, svinjska plećka, svinjski vrat sa kostima i svinjska krmenadla sa kostima. Takođe, više neće biti ograničena i cene celog pileta.

Foto: Depositphotos/serezniy
  • 497
  • 105
  • 0

Vlada Srbije ukinula je ograničenje cena za pojedine vrste svinjskog mesa i piletine. To bi moglo da zabrine građane da će doći do poskupljenja ovih namirnica, ali ministar trgovine Tomislav Momirović poručuje da se to ministarstvo ozbiljno bavi situacijom na tržištu i da neće dozvoliti rast cena, prenose Večernje novosti.

Kako dalje otkriva N1, u pitanju je svinjski but bez kostiju, svinjska plećka, svinjski vrat sa kostima i svinjska krmenadla sa kostima. Takođe, više neće biti ograničena i cene celog pileta.

Tako je do sada maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju bila 750,20 dinara po kilogramu, za svinjsku plećku bez kostiju 738,10 dinara, za svinjski vrat sa kostima 689,70 dinara po kilogramu, dok krmenadla sa kostima nije smela da u prodavnicama bude skuplja od 659,45 dinara po kilogramu. Kada je reč o piletini, ovom uredbom do sada je bilo propisano da maksimalna maloprodajna cena svežeg pilećeg trupa ne sme prelaziti da prelazi 319 dinara po kilogramu.

Kako su se kretale cene mesa u mesecu iza nas?

"Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine ozbiljno se bavi situacijom na tržištu. Ljudi ne treba da se brinu, jer nam je primarni interes i dalje da obezbedimo stabilne cene i redovnu snabdevenost tržišta", rekao je Momirović.


Tagovi

Ograničenje cena Cena svinjskog mesa Cena piletine Odluka Vlade Tomislav Momirović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...