Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Euralis i Caussade
  • 02.09.2020. 16:00

Dve multinacionalne semenske kompanije sada pod novim brendom - Lidea

Lidea, novoosnovana kompanija nastala spajanjem dve firme CAUSSADE Semences GROUP i EURALIS Semences, jedna je od retkih 'multikrop' kompanija, koja u okviru svojih proizvoda nudi i seme kukuruza, suncokreta, uljane repice, pšenice, krmnog bilja, sirka, soje i mahunarki.

Foto: Facebook/Caussade Semences Serbia
  • 646
  • 199
  • 0

Dve multinacionalne francuske komanije, koje su zastupljene i u Srbiji, EURALIS Semences i CAUSSADE SEMENCES Group udružene su pod novim brendom kompanije Lidea koja predstavlja jednu od top 10 semenskih kompanija globalno, a ima za cilj da dostigne liderske pozicije u Evropi i šire.

Udruživanje je nastalo iz želje dve kompanije da iskoriste svoje komplementarnosti u pogledu biljnih vrsta, istraživanja, proizvođačkih postrojenja i tržišta. Nova kompanija će doprineti razvoju poljoprivrede i pružiti još veću podršku distributerima i poljoprivrednicima u promenama koje dolaze, a posebno vodeći računa o očuvanju profitabilnosti farmi i gazdinstava, i to kroz stvaranje novih sorti hibrida, koje će biti bolje po karakteristikama i prilagođene različitim podnebljima.

Širina portfolija - velika prednost

Lidea, kao novoosnovana kompanija, poseduje 45.000 hektara semenske proizvodnje u pet zemalja i jedna je od retkih 'multikrop' kompanija, koja u okviru svojih proizvoda nudi i seme kukuruza, suncokreta, uljane repice, pšenice, krmnog bilja, sirka, soje i mahunarki.

"Upravo je to jedna od naših prednosti - širina portfolija koji imamo i koji nam omogućava da tokom cele godine stvaramo dodatnu vrednost", rekao je za Agroklub Žarko Milašinović, ispred Caussade-a.

Zašto je deklarisano seme pšenice najsigurniji izbor za setvu?

Ova kompanija u svom portfoliju nudi semena kukuruza, suncokreta i pšenice, a kompanija Euralis semena sirka, suncokreta, uljane repice, soje, silažnog i semenskog kukuruza.

Novi korporativni identitet kroz logo Lidee su isprepletana slova koja izražavaju zajedništvo timova u zajedničkoj izgradnji ovog novog projekta i zajedničkom postizanju ciljeva rasta.

Nova kompanija ostvaruje 350 miliona evra godišnji promet, ima osam proizvodnih postrojenja (doradnih centara) u Francuskoj, Ukrajini, Španiji i uskoro Rusiji i 17 istraživačkih stanica u Evropi. Takođe, beleži više od 30 miliona evra godišnjih investicija u R&D i postrojenja i zapošljava više od 2.000 osoba. 

Brzina i sposobnost na delu

Na čelu borda direktora novoosnovane kompanije imenovan je Pjer Pažužu (Pierre Pagesje) za predsednika, koji je takođe i farmer, proizvođač semena, kukuruza, žitarica, a koji kaže da veruju u budućnost nove kompanije i da su ključni faktori uspeha blizina, sposobnost timova da efikasno sarađuju, kreativnost i operativnost.

Počela setva uljane repice - obratite pažnju na suzbijanje korova

Pjer Fli Sant-Mari (Pierre Flye Sainte-Marie), generalni direktor (CEO) kompanije, prethodno je bio generalni direktor CAUSSADE Semences Group-a, poseduje internacionalno iskustvo od 30 godina u agrobiznisu - bio je potpredsednik CORTEVA Europe Africa, a prethodno šef DOW AGROSCIENCES Evropa, Bliski Istok, Afrika i Azija Pacifik.

"Sa boljom geografskom pokrivenošću, kritičnom veličinom i sposobnosti da se osloni na čvrsta partnerstva, ambicija kompanije Lidea je da postane jedan od ključnih igrača na međunarodnom tržištu. Izazovi koje treba ostvariti su brojni i uzbudljivi. Kreiraju pozitivnu dinamiku koja je ujedno i motiv našim timovima", rekao je Sant-Mari.  


Tagovi

Lidea Multinacionalna kompanija Euralis Caussade Žarko Milašinović Multikrop Semenska kompanija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)