Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 26.11.2017. 19:00

Kombajn MF IDEAL je mašina godine za 2018.!

S najvećim bunkerom za žito na evropskom tržištu, najbržem pražnjenju i najdužim rotorima za vršidbu i odvajanje, srećni smo zbog visokog priznanja za izvanredne nove funkcije MF IDEAL-a, kažu iz Massey Fergusona!

Foto: austrodiesel.at
  • 4.366
  • 564
  • 0

Novi kombajn IDEAL Massey Fergusona osvojio je na Agritechnici dva priznanja za mašinu godine. Ubrzo nakon srebrne medalje za inovaciju na Agritechnica DLG, kombajn IDEAL od Massey Fergusona sada je osvojio i prestižnu nagradu "Machine of the Year" kao i cenjenu nagradu publike. "AGCO je veoma ponosan na sve naše brendove i posebne nagrade koje su dobili naši timovi", rekao je dr Rob Smit (Rob Smith), viši potpredsednik i glavni direktor kompanije AGCO za Evropu i Bliski istok.

"Svi mi u Massey Fergusonu osećamo veliku čast što smo dobili ovu prestižnu nagradu za kombajn MF IDEAL. Ova nova serija kombajna menja pravila igre i dovodi Massey Ferguson direktno u vrh žetvene mehanizacije.", raduje se Tjer Lote (Thierry Lhotte), potpredsednik i generalni direktor, Massey Ferguson, EME.

Najveći rezervoar žita na evropskom tržištu!

Kombajn MF IDEAL je dobio najvišu nagradu u kategoriji kombajna kod izbora za mašinu godine. Ovu nagradu priređuje međunarodni žiri poljoprivrednih novinara evropskih stručnih časopisa i izdavač DLV u Nemačkoj.

Srebrna medalja za inovacije na sajmu Agritechnica u Hanoveru

MF IDEAL je potpuno novi kombajn visokih performansi koji je konstruisan prema zahtevima poljoprivrednika i vozača širom sveta. Serija IDEAL postavlja nove standarde u smislu efikasnosti u polju i nudi tri modela od 451 do 650 KS, a čiji fokus leži na značajnom povećanju produktivnosti i proizvodnje.

Modeli kombajna IDEAL:

  • MF IDEAL 7 - 451 KS
  • MF IDEAL 8 - 538 KS
  • MF IDEAL 9 - 647 KS

"Uz najveći bunker za zrno na evropskom tržištu, najbrže pražnjenje i najduži vršidbeni i separacioni rotor u branši, radujemo se ovom visokom priznanju za izvanredne nove funkcije kombajna MF IDEAL", rekao je Adam Šerif (Adam Sherriff), direktor za razvoj tržišta u sektoru žetve Massey Fergusona.

Manji broj remenja

U mnoštvo prednosti novih MF IDEAL kombajna spada, između ostalog, i bolja efikasnost potrošnje goriva. "U ovoj oblasti smo se već prilikom konstrukcije koncentrisali na to da sve pojedinačne funkcije kombajna imaju nisku potrošnju energije", objašnjava Adam Šerif.

"Razvili smo jednostavne pogone i ugradili mali broj remena - ukupno svega 13. Dual-Helix vršidbeni sistem je opremljen tzv. rotorima niskog pritiska koji su tako projektovani da oko svakog rotora postoji što je moguće više prostora za slamu i da se zrno oslobađa na optimalan način. Dužina putanje i činjenica da slama usled gravitacije pada direktno u sečku drže potrošnju energije na minimumu, jer se slama ne lomi nepotrebno. Uz to, dužina rotora obezbeđuje maksimalan radni učinak uz minimalan gubitak zrna."

Ovde pogledajte detaljne karakteristike i video MF IDEAL kombajna!

Izrazito dugački rotori niskog pritiska pomažu u pogledu kvaliteta zrna, jer vrlo pažljivo postupaju sa slamom i na taj način izbegavaju nečistoće u zrnu. Usled duže i samim tim temeljnije prethodne separacije preko IDEAL balance prihvatnih korita, smeštenih ispod rotora, olakšava se rad kutije sita i ventilatora, čime se postiže dobar kvalitet zrna i pri velikom protoku. Uprkos najbržem pužu pražnjenja na tržištu, uspon zavojnica puža u bunkeru i sistemu pražnjenja je koncipiran tako da se moguća oštećenja zrna svedu na minimum uz istovremenu optimizaciju protoka materijala. Kombinacijom svih tih funkcija i karakteristika nastaje zrno najveće čistoće i maksimalnog kvaliteta, čime se smanjuje potreba za naknadnim čišćenjem i omogućava postizanje boljih cena odnosno veće rentabilnosti.

Potpuno novi kombajn visokih performansi

Jedan od odlučujućih aspekata dizajna kombajna IDEAL bila je velika lakoća rukovanja. Dobar primer za to opciona IDEALharvest opcija za samopodešavanje. Uz pomoć 52 senzora u čitavom kombajnu može se preko TechTouch terminala ili SmartConnect™ aplikacije aktivirati pregledan kontrolni ekran preko kojeg vozač može izabrati određene početne postavke za kvalitet, snagu i broj obrtaja za žetvu. Mašina potom preuzima fino podešavanje rotora, broja obrtaja bubnja i ventilatora kao i otvora sita kako bi stvorila "IDEALne uslove" za izabrane parametre. Ova jedinstvena funkcija može dati vizuelni prikaz protoka materijala unutar mašine na terminalu ili preko aplikacije, tako da vozač može da posmatra stvarnu, aktuelnu raspodelu žetvene mase unutar kombajna.

Bunker za zrno 12.500 litara

Za rad na teškom terenu su IDEAL kombajni opremljeni jedinstvenim IDEAL balance sistemom. Na kombinaciju dva profilisana korita ispod rotora ne utiču kosine sa nagibom do 15% i smešu zrna i pleve predaje uvek u IDEALnoj bočnoj raspodeli za separaciju, kutiju sita i ventilator, tako da se uz visok protok postiže izuzetna čistoća uz istovremeno minimalne gubitke. Za poljoprivrednike sa nagibima preko 15%, ParaLevel verzija datog modela kombajna može aktivno da izjednači dodatni nagib do 15%. Ovi modeli poseduju cev pražnjenja Streamer 140 kapaciteta 140 l/s i bunker za zrno od 12.500 litara. Poznati ParaLevel sistem za izjednačavanje nagiba obezbeđuje prirodno i tečno kretanje prednje osovine tako što prati konture tla i istovremeno održava glavne komponente u vodoravnom položaju.

U pogledu rukovanja žetvenim ostacima, MF IDEAL kombajn omogućava bez problema raspodelu usitnjene slame. Razlog za to je što raspodela materijala od ShortCut sečke, zahvaljujući jedinstvenoj i štedljivoj funkciji ActiveSpread, može da se raširi do 12 m po punoj širini hedera.

Za 2018. je predviđena isporuka limitiranog broja kombajna MF IDEAL, a puni kapacitet rada predviđen je za 2019. godinu.

Serija MF IDEAL u pogledu upravljanja podacima impresionira direktnim pristupom podacima i visokom konektivnošću putem bluetooth bežične tehnologije i na telemetriji zasnovanom sistemu za upravljanje mašinom AgCommand. Na taj način se besprekorno prenose kako podaci o performansama tako i žetveni podaci u kancelariju gazdinstva, do MF distributera ili proizvođača u svrhu analize i optimizacije rada. Nadalje su dostupni svi nivoi asistenta upravljanja MF Auto-Guide™, a kojima može brzo i lako da se rukuje preko upravljačkog sistema "Vision" kabine.

Kombajn MF IDEAL omogućava raspodelu rusitnjene slame

Potpuno novi ogibljeni sistem gusenica

Usled saobraćaja na polju prouzrokovano sabijanje zemljišta je kod serije MF IDEAL smanjeno zbog velikog bunkera za zrno i izuzetno brze opcije pražnjenja od 210 l/s, jer se time obezbeđuje smanjenje ciklusa pražnjenja. Inteligentna funkcija prevodnice zrna omogućava lako pokretanje sistema pražnjenja. Moguće je i manuelno upravljanje kako bi se, primera radi, prilikom dosipanja prikolica omogućilo individualno podešavanje brzine pražnjenja.

Potpuno novi, ogibljeni sistem gusenica TrakRide je specijalno razvijen u centru kompetencije za gusenične sisteme kompanije AGCO. Sistem TrakRide je dostupan u različitim širinama, zavisno od primene i uslova na terenu. Pored toga, vozaču pruža maksimalan komfor i u značajnoj meri doprinosi minimizaciji sabijanja zemljišta.

Naslon za ruku u novoj MF Vision kabini delovaće verovatno već poznato, ali kada se malo bolje pogleda postaje jasno da se u području vozača dosta toga promenilo. U novine koje brinu za veći stepen komfora, spadaju, primera radi, novo ventilisano sedište, prostrana pregrada za hlađenje, dodatna površina za odlaganje, nova informativna instrument tabla i mogućnost okretanja TechTouch terminala za 90 stepeni udesno kako bi se još više poboljšao pogled na heder kombajna. Veliki broj unosa sada se vrši preko interventnih tastera kako bi se rukovanje mašinom učinilo što je moguće lakšim. LED svetla i kamera osiguravaju bolju vidljivost u mraku tokom dugih radnih dana.

Mašina sam apostavlja IDEALne uslove za najefikasniju žetvu

Još jedna karakteristika u pogledu lakoće rukovanja je opcioni sistem spojnica AutoDock™, koji ne štedi samo vreme, već povećava i bezbednost i smanjuje opterećenje za vozača. Prilikom spajanja radnog uređaja sa kolica za heder ili sa tla, vozač jednostavno pritiska odgovarajući taster u kabini i čitavo povezivanje, tj. mehaničko, električno i hidraulično, obavlja se automatski u robotizovanom procesu. Vozač tako može da ostane u čistoj i bezbednoj kabini i može odmah da krene sa radom.

Šest godina razvoja proizvoda

Novi kombajni MF IDEAL su rezultat sveobuhvatnog, šest godina dugog programa razvoja proizvoda. Suštinski deo projekta je bio i niz detaljnih, ličnih razgovora sa klijentima na licu mesta, a koji su vođeni sa ukupno 60 vlasnika i vozača kombajna u 12 zemalja. U Evropi su, između ostalog, tu bili Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Poljska. Potom je usledila velika anketa među klijentima na koju smo dobili više od 500 odgovora. Na osnovu toga je sastavljen spisak kritičnih oblasti za delovanje. Prioriteti klijenata jesu varirali zavisno od regiona i tržišnog segmenta, ali je suština poruka uvek bila ista. Glavnina povratne informacije klijenata jasno je predočila potrebu u pogledu pouzdanosti, lakoće popravke i raspoloživosti delova, intuitivnog i komfornog rukovanja, efikasnosti i podobnosti mašine za proizvodni profil profesionalaca.

Proizvodnja kombajna MF IDEAL vrši se u proizvodnom pogonu kompanije AGCO u mestu Bregance u severnoj Italiji. Tokom proteklih godina su uložena značajna sredstva u ovu lokaciju koja se prostire na površini od 25 ha. U ovom pogonu, koji ima površinu od 65.000 m2 i koji je sertifikovan prema ISO standardima, među najnovije korake u razvoju spadaju potpuno restruktuiranje lanca snabdevanja i proizvodnog procesa, instalacija novih mašina za valjanje i savijanje kao i automatizovani sistemi robotizovanog zavarivanja, postavljanje ultramodernog pogona za lakiranje kao i otvaranje impresivnog centra za posetioce AgriDome.

Za više informacija o kombajnu, obratite se kompaniji Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: austrodiesel.at


Tagovi

MF IDEAL Massey Ferguson Kombajn Agritechnica Adam Šerif Tjer Lote Mašina godine Bunker Sito


Partner