AgroKlub.rs

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Ribarstvo » Istrebljivanje ribe u Ibru i Zapadnoj Moravi

Istrebljivanje ribe u Ibru i Zapadnoj Moravi

Kormorani

Istrebljivanje ribe u Ibru i Zapadnoj Moravi

Datum: 02.04.2017. 09:00

Kategorija:

Ribarstvo

Kormorani su od zimus desetkovali riblji fond. Osim što napadaju zimovnike, uništavaju vegetaciju i drveće kiselinama iz izmeta.

Kormorani ili "leteći proždrljivci", kako ih nazivaju ribolovci iz okoline Kraljeva, desetkovali su riblji fond u rekama Ibar i Zapadna Morava. Kao što smo pisali zimus, bilo ih je 1.500 od Stalaća do ušća u Dunav. Najgore su prošli rejoni Crne Reke i Donje Sirče.

Ribočuvari, ribolovci, lovci i duge službe ne mogu ovim povodom ništa da učine, jer su kormorani kod nas zakonom zaštićeni. Najveći problem im pravi to što napadaju zimovnike, jer tu ima najviše ribe. Ribu koju ne pojedu, povređuju, a ona kasnije ipak ugine.

Kako prenosi RTS, tereni oko Crne Reke su uništeni, jer osim što smanjuju riblji fond, ove ptice imaju jake kiseline u izmetu, a one suše drveće i uništavaju vegetaciju.

Foto: diapicard / Pixabay

Broj pregleda članka: 1686; Uspešnost članka: 222.3

Izvor: RTS

Tagovi: Riba, Crna Reka, Donje Sirče, Ibar, Zapdna Morava

Ključne reči članka: istrebljivanje, ribe, u, ibru, i, zapadnoj, moravi, riblji, ribolovci, kormorani, crne reke, riblji fond


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.


Vezani članci - Kormorani

Kormorani otimaju ribu pecarošima
17.01.2017.