Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagađenje vode
  • 13.11.2019. 14:40

Talas zagađene vode stigao do Bečeja

JVP "Vode Vojvodine" obaveštava javnost da je u toku jučerašnjeg dana (12. novembra), talas zagađenja na kanalu Bečej - Bogojevo sa područja Srbobrana stigao do Bečeja.

Foto: JVP "Vode Vojvodine"/Ilustracija
  • 132
  • 24
  • 0

Kako su dalje saopštili stanje na delu kanala kod Srbobrana, zahvaljujući preduzetim merama od strane JVP "Vode Vojvodine", je sada redovno i kvalitet vode je zadovoljavajući. Međutim, talas zagađenja se pomerio nizvodno, pa je trenutno situacija na kanalu Bečej - Bogojevo kod Bečeja u pogledu ugroženosti ribljeg fonda zabrinjavajuća.

"I pored svih preduzetih mera i upuštanja sveže vode preko ustave Kucura u maksimalnom mogućem proticaju, još uvek nije došlo do poboljšanja kvaliteta vode duž celog toka kanala, saopštavaju u JVP "Vode Vojvodine". 

Napominju da poslednjih deset godina nije zabeleženo zagađenje ovog nivoa i ovakvog trajanja. Inspekcija je kažu na terenu i još uvek se utvrđuje uzročnik zagađenja.

Ogromne količine zatrovane ribe u bačkom kanalu

JVP "Vode Vojvodine", svakodnevno prate situaciju i preduzimaju sve mere iz sopstvene nadležnosti, a javnost će kažu, redovno obaveštavati o svim promenama.


Izvori

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine


Tagovi

JVP Vode Vojvodine Zagađenje vode Riblji fond


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.