Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritehnica
  • 12.10.2023. 18:00

Agritechnica 2023: Šta nas u novembru čeka u Hanoveru?

Za mesec dana održava se jedna od najznačajnijih manifestacija za proizvođače poljoprivredne mehanizacije širom sveta. Donosi brojne novitete, a svakog dana, u toku trajanja sajma održavaće se probne vožnje.

Foto: Agritechnica
  • 280
  • 38
  • 0

Bliži nam se termin održavanja Agritechnice 2023. Prestižna manifestacija će se u Hanoveru, u Nemačkoj, održati od 12. do 18. novembra. Okupiće brojne proizvođače i distributere poljoprivredne mehanizacije, inženjere, programere, poljoprivrednike i sve druge pobornike ovog sektora.

Organizatori su se potrudili da i ove godine prikažu brojne novitete iz sveta poljoprivredne mehanizacije, a vodeća tema će da bude Zelena produktivnost. Biće organizovane brojne konferencije, diskusije, B2B susreti i mnogi drugi sadržaji.

Ove godine, dve poljoprivredne zemlje, Francuska i Poljska su u fokusu Međunarodnog dana poljoprivrednika koji se obeležava 14. novembra.

Probne vožnje za jedinstveno iskustvo

Svakog dana, u toku trajanja sajma, od 9:30 do 18 časova održavaće se probne vožnje. Učešće će biti moguće samo uz prethodnu prijavu. Poljoprivrednici će tako biti u mogućnosti da sami isprobaju mašine različitih proizvođača.

Agritechnica 2023. očekuje 2.000 izlagača i više od 400.000 posetilaca

Za prodavače i dilere poljoprivredne mehanizacije biće ovo mesto sastanaka, ugovaranja poslova, ali i razmene iskustava. Nisu zaboravljeni ni mladi stručnjaci za koje će biti organizovane radionice uživo, kao i ponuda zaposlenja u raznim kompanijama. Na dan mladih poljoprivrednika, 16. novembra, održaće se interesantan program koji će da ponudi važne informacije, diskusije i puno prostora za ličnu razmenu iskustava te poslovno umrežavanje. Biće prikazani brojni poljoprivredni start-apovi. U okviru Agritecnica DLG će se dodeliti nagrade u šest kategorija, od kojih je najpoznatija nagrada za inovacije.

Premijere poljoprivrednih mašina

Već je najavljena premijera hibridnog traktora Steyr Hybrid CVT proizvođača CNH Steyr koji se može pokretati potpuno električno do 110 KS.

Očekuje se hibridni traktor (Foto: Đorđe Lalić)

Premijerno rešenje je standardni CVT traktor sa prednjom osovinom na električni pogon. Može da ima snagu od 180 KS. Inovacija je u tome što Steyr deli i distribuiše svoj pogon. Uz dodatnu električnu komponentu, snaga motora se povećava na 260 KS. Električni pogon može ubrzati traktor do 50 km/h.

Drugi novitet koji se željno očekuje dolazi iz kompanije CASE koja će predstaviti najsnažniji traktor Case IH Quadtrac 715. Ima novi motor sa dva turbo punjača za postizanje radne snage do 778 KS. Odlikuje se pojačanim sistemom gusenica i većim pogonskim točkovima.

Najsnažniji traktor Case IH Quadtrac 715 Foto: Case

Radno vreme i ulaznice

Radno vreme sajma je svaki dan od devet do 18 sati

Ove godine na Agritechnici osim uobičajenih nude i takozvane zelene ulaznice čijom kupovinom se podržavaju projekti pošumljavanja u Nemačkoj, a košta 30 evra. Svaka zelena ulaznica obezbeđuje sadnju jednog stabla. One su dostupne samo online.

Osim njih, tu su i dnevne ulaznice koje koštaju 27 evra, a 17 evra su učeničke, studentske, penzionerske i za osobe s invaliditetom. Ulaznica za dva dana iznosi 39 evra, zelena 42, a za ulaz za vreme čitave manifestacije 69, odnosno 72 evra. 

Za decu do 12 godina ulaz je besplatan

Više informacija potražite putem ovog linka.


Tagovi

Agritechnica 2023 Sajam poljoprivredne mehanizacije Inovacije poljoprivrednih mašina Ulaznice Nemačka Hanover Radno vreme


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.