Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA International
  • 20.10.2021. 18:00

Otvorena EIMA - Međunarodni sajam poljomehanizacije u Bolonji traje pet dana

Od snažnih modela za operacije na otvorenom polju do specijalizovanih za vinograde i voćnjake, kao i onih za višenamenske aktivnosti, bolonjski sajam EIMA prezentuje visokotehnološka rešenja za sve vrste poljoprivrede.

Foto: Facebook/EIMA International
  • 114
  • 45
  • 0

Već 44. izdanje Međunarodnog sajam poljoprivredne mehanizacije (EIMA) otvorilo je vrata posetiocima 19. oktobra u izložbenom centru u Bolonji, Italija. To je događaj koji privlači izlagače i posetioce iz celog sveta, a možete ga posetiti do subote, 23. oktobra.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, sajam uživo vratio se u punom sjaju, ističu organizatori. Na njemu se predstavlja 1.350 izlagača, od čega je 350 inostranih, iz ukupno 40 zemalja sveta. Ova petodnevna manifestacija obuhvata 14 robnih sektora i pet tematskih celina: EIMA Components, Green, Energy, Idrotech i Digital, koje predstavljaju avangardne tehnologije agrara na globalnom nivou.

Tokom jučerašnje konferencije za novinare, Simona Rapastelja, generalna direktorka italijanskog udruženja proizvođača poljoprivredne mehanizacije "FederUnacoma", organizatora ovog događaja navela je:

"Dobar je odaziv izlagača bez obzira na ograničenja povezana sa Covid-om. Nedostaju kompanije iz važnih zemalja poput Kine ili Indije. Ali, nadamo se da će se vratiti u sledećem izdanju koje je previđeno za novembar 2022. godine".

Od snažnih modela za operacije na otvorenom polju do specijalizovanih za vinograde i voćnjake, kao i onih za višenamenske aktivnosti, izložba predstavlja visokotehnološka rešenja za sve vrste poljoprivrede.

EIMA je još jednom potvrdila svoj međunarodni karakter. Tako se osim poljoprivrednih kompanija i mehanizacije očekuju i poslovni ljudi iz celoga sveta.

Takođe, već tradicionalno sajam je domaćin dodele nagrada TotY Traktor godine, a koja je upriličena juče. U sklopu ovoga događanja se održava i takmičenje u tehničkim inovacijama koje nagrađuje inovativna rešenja koja su proizvođači osmislili za sve vrste poljoprivrednih radova.

TotY 2022: John Deere dvostruki pobednik, uz traktor godine, uzeli i titulu za najbolji svestrani!

"EIMA osim što je promotivna i komercijalna izložba, ona je i oduvek bila i sjajna 'mašina' za odnose", slikovito je to opisala Rapastelja dodavši da je ta činjenica od strateške važnosti jer je u industriji poljoprivredne mehanizacije neophodna bliska interakcija između sveta industrije i poljoprivrede, istraživačkih aktivnosti, ali i sredine kao i političkih i administrativnih delatnosti. 

"Sajam u Bolonji je prepoznat kao forum koji povezuje sve te aktere i mesto gde se planira budućnost poljoprivrede", zaključila je.


Foto prilog


Tagovi

EIMA International Sajam Poljoprivredna mehanizacija Bolonja


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Neprevaziđen "buket"... Sretan #8mart 💐