Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 25.08.2021. 13:30
  • Gradačac

Otvoreni Dani šljive u Gradačcu

Od 25. do 28. avgusta 2021. godine održavaju se Dani šljive Gradačac, 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije.

Foto: Vedran Stapić
  • 96
  • 41
  • 0

Danas je u Gradačcu svečano otvoren 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Dani šljive Gradačac, a koji se održava do 28. avgusta 2021. na prostoru sportske dvorane Skenderija u Bosni i Hercegovini.

Ovaj sajam duge tradicije (od 1969.) okupio je 105 izlagača iz četiri države i iznova otvorio vrata posetiocima.

Sajam je u prigodnoj svečanosti otvorio premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić koji je naglasio važnost poljoprivrede, industrije ali i povezivanja.

"Niko ne može sam da napreduje, možemo samo zajedno. Danas je Gradačac glavni grad promocije poljoprivrede, a ovaj sajam je bosanskohercegovački brend."

48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive u Gradačcu"

Okupljene su pozdravili Šemsudin Dedić aktuelni federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vahidin Smajlović ministar poljoprivrede Tuzlanskog kantona, Ahmet Egrlić, predsednik spoljnotrgovinske komore BiH kao i domaćini i suorganizatori Edis Dervišagić gradonačelnik Grada Gradačca i Nedžad Nuhanović ispred kompanije "BomsExpo".

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati (od srede do petka), dok u subotu, zadnjeg dana sajmovanja, vrata za posetioce zatvara u 16 sati. Ulazak na sajam besplatan je za penzionere, dok se za ostale građane naplaćuje simboličnu jednu marku. Za sve koji dolaze iz okolnih mesta, obezbeđen je i gradski parking prostor uz sportsku dvoranu.


Foto prilog


Tagovi

Gradačac Sajam šljive Vahidin Smajlović Ahmet Egrlić Edis Dervišagić Nedžad Nuhanović


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

Dani šljive Gradačac

Husein-kapetana Gradaščevića bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 783 040, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/