Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA
  • 25.10.2021. 20:00
  • Bolonja, Italija

Ovogodišnja EIMA 2021 obeležila oporavak scene poljoprivrednih sajmova Evrope?

Sledeće izdanje sajma u Bolonji održaće se od 9. do 13. novembra 2022. godine, a nakon čega se planira nastavak bijenalno, svake druge godine, kao i do sada.

Foto: Vedran Stapić
  • 172
  • 87
  • 0

Nakon pandemijske pauze, 44. izdanje međunarodnog sajma poljoprivredne mehanizacije, opreme i delova EIMA International u Bolonji okupilo je od 19. do 23. oktobra brojne poljoprivrednike i čak 1.350 izlagača iz 40 država sveta.

Dominirale su, očekivano, perjanice italijanske industrije, ali bilo je tu i stranih izlagača, njih 350. Prezentovano je impresivnih 40 hiljada različitih modela kroz 14 specijalizovanih sektora grupisanih u pet tema ovoga sajma - komponente, zeleno, energija, digitalno i tehnologije upravljanja vodom. Sve to na gotovo 100 hiljada kvadrata sajamske površine.

Odaziv izlagača ocenjujemo vrlo pozitivnim, uglavnom kada uzmemo u obzir da i dalje imamo prisutne različite Covid-19 mere te da nedostaju predstavnici vrlo važnih zemalja kao što su Kina i Indija, a koje srdačno očekujemo već na sledećem izdanju sajma”, izjavila je Simona Rapastelja, generalna direktorka "FederUnacom"-a, u ime organizatora, italijanske federacije proizvođača poljoprivredne mehanizacije. 

Uprkos svemu, ni poseta nije izostala, šta više, na nivou je 85 odsto posljednjeg predpandemijskog sajma. Službeni podaci govore da je EIMA 2021 u pet dana zabeležila više od 270.000 posetioca od čega gotovo 10 odsto inostranih.

Predsednik domaćina, sajamske kuće "BolognaFiere", Đanpijero Kalcolari, biranim rečima oslikao je ovu poznatu poljoprivrednu manifestaciju:

“Posebno se ponosimo rezultatima ovogodišnje EIMA koja svedoči oporavku ekonomije nakon pandemijske krize" i dodao kako je upravo pandemija dodatno naznačila važnost sektora u realizaciji novih EU politika.

Uz brojnu mehanizaciju, na sajmu su prezentovani i pobednici izbora za traktor godine TotY, smešteni na poseban spoljni prostor, a gde su posetioci mogli svih 14 finalista videti na jednom mestu.

EIMA je svedočila i brojnim tehnološkim trendovima, od sveprisutnijih električnih prototipa traktora, do takođe sve učestalijih daljinski upravljanih samohodnih mašina različitih namena.

Sledeće izdanje sajma u Bolonji održaće se od 9. do 13. studenog 2022. godine, a nakon čega se planira nastaviti bijenalno, svake druge godine, kao i do sada.

Organizatori kažu da se EIMA vratila u velikom stilu, a fotografije to i potvrđuju.


Foto prilog


Tagovi

EIMA Bolonja Đanpijero Kalcolari Simona Rapastelja BolognaFiere Sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)