Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 13.12.2022. 12:00
  • Pirotski okrug, Pirot

Sajam peglane kobasice krajem januara, prijavljeno 40 proizvođača

Pored izlagačkog i takmičarskog dela koji se odnosi na proizvod peglana kobasice, na ovoj gastronomskoj priredbi možete probati i degustirati i druge lokalne brendove i specijalitete.

Foto: Miša Ćirić
  • 140
  • 23
  • 0

Sajam peglane kobasice biće održan 28. i 29. januara, a učešće na prijavilo je 40 pirotskih proizvođača, prenose pirotskevesti. U toku je prijavljivanje destilerija i vinarija koje će svoje proizvode predstaviti u Hali "Kej" tokom trajanja manifestacije, a od 15. do 25. decembra je prijavljivanje proizvođača i izlagača koji će biti ispred Hale.

Ovaj Sajam je manifestacija koja se odvija ceo vikend, poslednji vikend u januaru, počinje od petka i traje do nedelje. Pored izlagačkog i takmičarskog dela koji se odnosi na proizvod peglana kobasice, na ovoj gastronomskoj priredbi možete probati i degustirati i druge lokalne brendove i specijalitete pirotskog kraja i čuveni pirotski kačkavalj i beli sir, staroplaninsku trpezu, domaće organske proizvode i slično.

Pirotska peglana kobasica dobila oznaku zaštićenog geografskog porekla

Sajam peglane kobasice, koji svake godine poseti od 10.000 do 15.000 ljudi, je prva gastronomska manifestacija tog tipa u Srbiji zahvaljujući kojoj je peglana kobasica postala nadaleko poznat brend, sa ponosom ističu u Turističkoj organizaciji Pirota.


Tagovi

Sajam peglane kobasice Pirotska peglana kobasica Turistička organizacija Pirot Pirotski kačkavalj Delikatesi južne Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...