Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Belgrade
  • 17.01.2024. 12:00
  • Grad Beograd, Beograd

Sve o proizvodnji, transportu i izvozu voća i povrća na sajmu Agro Belgrade

Na sajmu će se predstaviti i kompanije, proizvođači voća i povrća koji pozivaju mala i srednja gazdinstva u cilju sklapanja kooperantskih modela saradnje i zajedničkog nastupa na velikim tržištima.

Foto: Agro Belgrade
  • 109
  • 47
  • 0

Do sajma Agro Belgrade, petog po redu, ostalo je manje od deset dana, a već je prijavljeno preko 600 izlagača.

Posetiocima će se na 30.000 m2 predstaviti proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, proizvođači poljoprivrednih mašina i opreme, rasadnika, proizvođači semena, đubriva i pesticida, kao i druge kompanije koje posluju u sektoru. Među zvučnim imenima su i Delta Agrar, Agromarket, Pipelife, Landini, Lamborghini, Kubota, Gruža agrar, Superior, Budimka, Vinarija Aleksić i druge domaće i strane kompanije. 

Na štandovima proizvođači i prerađivači

Svečano otvaranje planirano je za 25. januar u 11h, a na bini će se naći ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede Republike Srpske (BiH) Savo Minić, Crne Gore Vladimir Joković, Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, kao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil.

Tog dana, zainteresovani će moći da prate konferencije o tržišnim i izvoznim rezultatima voća i povrća iz Srbije, o perspektivi izvoza u EU i Veliku Britaniju, o globalnim trendovima u sektoru smrznutog i prerađenog voća i povrća, o održivoj proizvodnji jabuka i drugo.

Drugi dan donosi teme o voću i povrću bez pesticida i transportu, dok će se trećeg govoriti o finansiranju proizvodnje i modernoj proizvodnji bobičastog voća, perspektivi iz Holandije.

Više posetilaca nego prošle godine

Na sajmu će se predstaviti i kompanije, proizvođači voća i povrća koji pozivaju mala i srednja gazdinstva u cilju sklapanja kooperantskih modela saradnje i zajedničkog nastupa na velikim tržištima.

Mehanizacija za svako oko

"Očekujemo preko 30.000 posetilaca", otkrili su nam iz Agro Belgrade organizacije, što će ga činiti posećenijim sajmom od prošlogodišnjeg (28.000).

Trajanje sajma je od 25. do 27. januara od 10 do 17 časova, a karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti onlajn ili na blagajni Beogradskoj sajma.


Foto prilog


Tagovi

Agro Belgrade Sajam Izvoz voća Izvoz povrća Konferencije Proizvodnja bez pesticida Bobičasto voće Beogradski sajam


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajem 10 ha poljoprivrednog zemljišta kat.parcela 880 Sremska rača pored auto puta za Sremsku Raču 063663612