Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolja rakija
  • 03.09.2020. 13:00

Treći Međunarodni festival rakije "Rakija i rakijaši" - u oktobru

Organizacioni odbor Festivala poziva sve dosadašnje i buduće učesnike da od 7. septembra pa do, najkasnije, 1. oktobra pošalju uzorke rakije na ocenjivanje kvaliteta. U okviru komisije za ocenjivanje biće prof. dr Ninoslav Nikićević i dr Ivan Urošević i drugi.

Foto: Bigstock/superivana
  • 784
  • 33
  • 0

Treći po redu Međunarodni festival rakije "Rakija i rakijaši", koji okuplja više od 500 posetilaca, proizvođača i ljubitelja žestine, ove godine biće organizovan u subotu, 24. oktobra 2020 godine u poljoprivrednoj školi "Josif Pančić" u Pančevu.

Organizacioni odbor Festivala poziva sve dosadašnje i buduće učesnike da od 7. septembra pa do, najkasnije, 1. oktobra pošalju uzorke rakije na ocenjivanje kvaliteta. U okviru komisije za ocenjivanje biće profesor Ninoslav Nikićević i dr Ivan Urošević i drugi.

"Doktor za šljivovicu" - profesor Nikićević otkriva tajne dobre rakije

Nastup na Festivalu može biti u grupi "Javno učešće", gde pravo nastupa imaju samo hobi proizvođači, pojedinačno u rakijskim kategorijama sa svakim poslatim uzorkom i ekipno - ukoliko imaju četiri ili više uzoraka, kada ulaze u konkurenciju za najbolju hobi-destileriju i u grupi "Inkognito učešće", gde mogu nastupiti hobi proizvođači kao i registrovane destilerije gde svi koji žele mogu da provere kvalitet svojih proizvoda bez javnog objavljivanja rezultata ocenjivanja.)

Da li je vaša rakija šampionska?

Ocenjivaće se mlade rakije od šljive, stare, zatim rakije od dunje, kajsije, kruške, lozovače, rakije od jabuke, likeri i druge. Uzorak za ocenjivanje čini jedna staklena boca od mininimum 0,7 litara.

Nacionalna strategija za rakiju do kraja godine, ali ispraviti greške u proizvodnji?

Komisija će proglasiti najbolju hobi destileriju Festivala za 2020. godinu, šampiona Festivala za 2020. godinu (najbolje ocenjena rakija), pobednike po kategorijama, ali i dodeliti specijalna priznanja. Svi učesnici Festivala čiji uzorci budu ocenjeni sa 14,00 i više bodova dobiće "Rakijsko pismo" za svoj proizvod.

Nagradni fond za najbolje proizvođače podrazumevaju kazan za pečenje rakije, inoks cisterna, hrastovo bure, kao i "Rover" pumpa za pretakanje rakije. 

Više informacija o kotizaciji i mestima predaje uzoraka možete dobiti putem fejsbuk profila Rakija i rakijaši (original).


Tagovi

Međunarodni festival rakije Rakija i Rakijaši Najbolja Rakija Ivan Urošević Ninoslav Nikićević Uzorci Šljivovica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...