Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani vina
  • 26.02.2024. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Rivica

U Rivici kod Iriga sve u znaku vina i bogate sremske kuhinje

Na manifestaciji se piju špriceri, jedu čvarci, krvavice i kobasice, biraju najbolji podrumari, najbolji proizvođači vina, uz tamburaše i igrače u sremskim narodnim nošnjama.

Foto: Depositphotos/olla.davies
  • 89
  • 18
  • 0

ZD Fruškogorje 2. i 3. marta organizuje "Dane vina" u selu Rivica kod Iriga, stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije. U ovom selu se od 2002. godine organizuje manifestacija sa ciljem afirmacije vinogradarstva i vinarstva. 

Tih dana, sve je u znaku vina i bogate sremske kuhinje. Piju se špriceri, jedu čvarci, krvavice i kobasice, biraju najbolji podrumari, najbolji proizvođači vina, uz tamburaše i igrače u sremskim narodnim nošnjama.

Kako smo ranije pisali, festival vina, tradicionalno okuplja proizvođače sa Fruške gore, imajući u vidu da se Rivica nalazi na njenim južnim padinama. Pored takmičarskog karaktera, prodajna izložba vina pruža mogućnost posetiocima iz čitave Srbije da nakon degustacije kupe vino koje odgovara njihovom ukusu, a i da zameze njihove domaće tradicionalne suhomesnate proizvode i čvarke i upoznaju se sa sremačkim kavijarom koji je pobrao sve simpatije van granica naše zemlje.


Tagovi

Dani vina ZD Fruškogorje Ocenjivanje vina Sremska kuhinja Špriceri Čvarci Krvavice Kobasice


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!